Svet
1087 ogledov

Najstnica fanta napeljala k samomoru

Michelle Carter Youtube
Dvajsetletna Američanka, ki je pred tremi leti svojega fanta napeljala k samomoru, je dočakala sojenje, poroča BBC. Sodijo ji zaradi uboja iz malomarnosti.

Michelle Carter je obtožena za umor iz malomarnosti zaradi svoje vloge v samomoru Conrada Roya III. Tožilstvo navaja, da ga je - v času njegovega samomora sta bila par - napeljala k takšnemu dejanju zato, da bi doživela več pozornosti in usmiljenja.

"To moraš storiti, ni poti nazaj"

Tako je Michelle v sporočilu napisala svojemu fantu. Poudarila je, da je tako ali tako že pripravljen. "Samo vključi generator in takoj boš svoboden in srečen. Nič več ne bo bolečine. V redu je, da si prestrašen, to je normalno. Mislim, kmalu boš umrl."

Ko je Roy začel izražati dvom nad njunim načrtom njegovega samomora, ga je nagovarjala še bolj vztrajno, izpostavljala je, da poti nazaj tako ali tako ni.

Našli so ga mrtvega zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom na parkirišču nakupovalnega središča v Massachusettsu julija leta 2014. Sporočila med njim in Michelle dokazujejo, da si je v nekem trenutku skušal zapustiti kombi, nakar mu je ta napisala: "Vrni se v je*** kombi!"

Po njegovem samomoru je Michelle začela zbirati denar za širjenje zavedanja glede psihičnih bolezni in organizirala dobrodelno tekmo softballa v njegov spomin. Lokalni mediji o na začetku sojenja poročali tudi, da je obsojena svojega fanta pregovarjala tudi, da bodo njegovi starši že preboleli njegovo smrt, češ da je njegova mama videla zapise o samomoru na njegovem računalniku, a da ni reagirala.

Zagovorniki Michelle Carter so na sodišču izpostavili, da bi bilo potrebno primer zavreči na temelju svobode govora, medtem ko je sodnik izpostavil, da nagovarjanje k samomoru pač ni zaščiten z ameriško ustavo. Sojenje se tako nadaljuje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Onlytime 23:29 01.september 2017.

    Mater je pokjen

  • Avatar čavez
    čavez 13:10 07.junij 2017.

    Takih praznoglavcev svet ne potrebuje.