Svet
49 ogledov

Namesto mame je bila v krsti neznanka

Zamenjali ženski v krstah
1/2
24sata
Iz hrvaškega kraja Zabok, le dobrih deset kilometrov od slovenske meje, poročajo o nenavadnem dogodku.

"Ko smo v mrtvašnici odprli krsto, smo skoraj omedleli. V njej namreč ni bila naša mama, pač pa neznanka," pretresena pojasnjujeta Ivan Čukljek in njegova sestra Branka Pukutić"Krsta je bila mamina, v njej pa truplo neznanke, ki je bilo oblečeno v oblačila naše mame," poudarjajo sorodniki.

V krsti 40 kilogramov lažja ženska

Osemdesetletno Ivanko Čukljek, ki je umrla v soboto, bi morali na pokopališčui v Zaboku pokopati včeraj popoldne, poroča hrvaški portal 24sata. Ko so malo pred poldnevom prišli v mrtvašnico, da bi se od nje še zadnjič poslovili, so bili njeni otroci šokirani. "Hvalabogu je sestra vztrajala, naj se krsta odpre, sicer bi pokopali napačnega človeka. Mama je imela okoli 80 kilogramov, ženska v krsti pa polovico manj," je dejal njen sin.

Ko so poklicali v bolnišnico, kjer so jim odgovorili, da pri njih ni materinega trupla. Zato so na pomoč poklicali policijo, ki je kmalu ugotovila, da je njihova mama v krsti, kjer bi morala biti 86 letna Katica Plukavec. Ker njena družina krste ni odprla, za zamenjavo niso vedeli. Dokler jih niso obiskali policisti. 

Bolnišnico bodo tožili

"Šokiran sem. Rad bi le, da nam čimprej pripeljejo materino truplo, da ga pokopljemo," je povedal njen sin Branko Puklavec pred mrtvašnico bolnišnice v Zaboku. "Mami so nadeli oblačila ženske, ki je bila 40 kilogramov lažja. Kako je mogoče, da nihče ni opazil, da je nekaj narobe? Bolnišnico bomo tožili," so jezni Čukljekovi.

Direktor bolnišnice je obljubil, da bodo storili vse, da ugotovijo zakaj je do zamenjave prišlo. Če je krivez zaposlen v bolnišnici, bo gotovo moral za to odgovarjati. Obstaja pa tudi možnost, da je za zaplet odgovorno pogrebno podjetje, ki je trupli prevažalo, je dodajajo v bolnišnici.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.