Svet
63 ogledov

Nemški politik umoril moškega in sodil sebi

Gerwald Claus-Brunner EPA
Berlinčane je šokirala novica o umoru in samomoru vidnega politika.

Policija je bila s strani Piratske stranke, ki ji je pripadal politik, obveščena, da je 44-letni Gerwald Claus-Brunner v pismu napovedal svojo smrt. Ob prihodu v njegovo stanovanje so policisti naleteli na dva mrtva človeka. Poleg prej omenjenega politika je bilo v stanovanju tudi golo truplo moškega v poznih dvajsetih letih, privezano na voziček za prevažanje prtljage. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi šlo za umor in samomor. 

Claus-Brunner naj bi moškega že dlje časa zasledoval in nadlegoval. Umoril naj bi ga na žrtvinem domu. Glede na poškodbe na telesu pokojnika policija sklepa, da je moški umrl za posledicami topih udarcev, zadanih zgornjemu delu telesa. Politik je nato moškega s pomočjo vozička prepeljal čez mesto v svoje stanovanje, kjer je sodil tudi sebi. Ubil se je z električnim tokom.  

Claus-Brunner je v svojem zadnjem tvitu zapisal, da je za njim zelo slab dan, "najslabši dan, ki sem ga kdajkoli imel. Upam, da bo konec tedna boljši". Iz stranke so sporočili, da naj bi bil neozdravljivo bolan, a več podrobnosti niso podali. 

Piratska stranka je na volitvah v deželni parlament izgubila vseh 15 sedežev, saj so dobili le 1,7 odstotka glasov. Ali je do umora in samomora prišlo pred volitvami ali po njih, še ni jasno. Policija preiskuje tudi, ali je do umora mlajšega moškega prišlo nekaj dni pred samomorom politika.  

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.