Svet
11 ogledov

Nespodobni politiki

Bill Clinton Žurnal24 main
Politika in seks. Berlusconi ni edini politik, ki se ga držijo spolni škandali.

Škandali. Italijanski premier Silvio Berlusconi se je znova znašel sredi škandala s prostitutkami. Njegova sodelavca naj bi na Berlusconijeve zabave vodila celo mladoletnice. Spolni škandali pa Berlusconiju v nasprotju z nekaterimi drugimi politiki niso naredili posebne politične škode.

Mo%C5%A1e Kacav | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Posilil in nadlegoval
Moše Kacav. Nekdanjemu izraelskemu predsedniku še vedno sodijo za posilstvo in več primerov spolnega nadlegovanja žensk, ki so delale zanj. Zaznamovan s škandalom je Kacav odstopil leta 2007.

Larry Craig | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Družbo iskal na stranišču
Larry Craig. Dolgoletni ameriški republikanski senator se je poleti 2007 zaradi opolzkega vedenja znašel za zapahi. Na moškem stranišču je namreč policistu pod krinko signaliziral, da si želi spolno občevati. Craig, ki je bil senator 18 let, je namige najprej zanikal, pozneje pa odstopil s pozicije in dejanje priznal.

John Profumo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Delil jo je z vohunom
John Profumo. Britanski obrambni minister se je leta 1963 zapletel v afero s Christine Keeler. Ker je bil eden od njenih ljubimcev tudi ruski vohun, je bil Profumo prisiljen v odstop, kmalu pa mu je sledila celotna vlada.

Thomas Jefferson | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



S sužnjo imel več otrok
Thomas Jefferson. Tretji predsednik ZDA in oče ameriške deklaracije neodvisnosti naj bi se v škandal zapletel po ženini smrti. S svojo temnopolto sužnjo Sally Heming (sicer ženino polsestro) naj bi Jefferson imel več otrok. Da ne gre le za prazne govorice, so leta 1998 pokazali DNA-testi na potomcih Hemingove.

Bill Clinton | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Občeval in lagal
Bill Clinton. Nekdanji predsednik ZDA je namige o aferi s pripravnico v Beli hiši na zaslišanju pod prisego zanikal. Ko so afero dokazali, je zunajzakonske nečednosti priznal, zaradi predhodnega laganja pa je kot drugi predsednik ZDA moral na glasovanje o zaupnici. To je leta 1998 prestal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.