Svet
1238 ogledov

Neverjetno, dvojčka je rodila pri 68-ih letih

Nosečnica Profimedia
Zanosila je z umetno oploditvijo, po predhodnih treh neuspešnih poskusih.

Nigerijka Margareth Adenuga je rodila dvojčka, deklico in fantka, pri 68-lih letih, potem ko je pred tem neuspešno prestala tri umetne oploditve.

Njen mož, 77-letni Noah Adenuga je za CNN povedal, da sta se z ženo poročila leta 1974 in sta si ves čas želela, da bi imela svoje otroke, a jih po naravni poti nista mogla imeti. Kljub neuspešnim postopkom umetne oploditve nista obupala.

Dvojčka sta se rodila s carskim rezom v 37 tednu nosečnosti v četrtek v Univerzitetnem kliničnem centru Lagos. Zdravnik dr. Adeyemi Okunowo, ki je prisostvoval porodu, je povedal, da je bila nosečnost tvegana zaradi starosti mame, a tudi zato, ker je nosila dvojčka, zato so nosečnico natančno spremljali.

Lansko leto je dvojčka v Indiji rodila 73-letnica, ki je prav tako zanosila z umetno oploditvijo, in je do sedaj veljala za najstarejšo nosečnico, ki je rodila pri tej starosti.

Okunowo je povedal, da četudi starejše ženske lahko s pomočjo umetne oploditve rodijo, morajo biti zdravniki previdni zaradi zdravstvenega tveganja, ki ga nosi nosečnost pri taki starosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar jate
    jate 08:57 23.april 2020.

    take starse po domace¸¸¸boli kurac¸¸¸ker vazno da so dosegli da gredo geni naprej da bodo uzivali 10 let potem pa itak umrejo...saj veste kako gre mali otrok mali problemi velik otrok veliki problemi..puberteta, sola ,vzgoja itd. pa naj se ubadajo ...prikaži več drugi...bogi otroci res!

  • Pepe007 08:42 23.april 2020.

    Neresno in neodgovorno. S strani staršev in še bolj s strani medicincev, ki bi morali imeti nek strokovni pogled na zadevo.

  • Avatar ovca
    ovca 08:17 23.april 2020.

    Ali kdo pomisli na otroka?Zdravniki?Starši? Verjetno bosta starša čez 10 let pokojna, otrok pa sirota. Res je uspeh...