Svet
14 ogledov

"Nisem kričal na Reevo"

oscar pistorius EPA
Z besedami "zelo mi je žal" se je prvič opravičil njenim staršem.

Južnoafriški atlet Oscar Pistorius je v nadaljevanju navzkrižnega zaslišanja dejal, da pred streljanjem ni kričal na Reevo Steenkamp.

Po včerajšnji burni obravnavi na sodišču je danes govoril o njunem odnosu. Komentiral je SMS, v katerem je Reeva svojemu fantu zapisala, da se ga boji.  "Nikoli nisem slabo ravnal z njo," je dejal. Na vprašanje, ali je lagalo dekle, je odgovoril: "Nikoli ni lagala." Kot je dejal, je z zapisanim verjetno želela povedati, da se boji čustev, ki jih goji do do njega.

Tožilec je izpostavil, da na telefonih niso našli niti enega sporočila, v katerem bi pisalo "ljubim te". Ljubezenski stavek, se je v njenem telefonu pojavil dvakrat, obakrat v sporočilu materi. Prav tako se po besedah tožilca on nikoli ni odzval na sporočilo "Sem dekle, ki se je zaljubilo vate". Pistorius je odgovoril, da ji je te stvari raje povedal v živo, o sta bila sama.

Ko ga je tožilec vprašal, zakaj se ni nikoli iskreno opravičil njenim staršem, je izjavil: "Zelo mi je žal".

Krivde ne prizna

Pistorius je obtožen umora Steenkampove, pa tudi uporabe strelnega orožja v javnosti in nezakonitega posedovanja streliva. Če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtna ječa. Sam trdi, da je streljal po nesreči, ker se je bal vlomilca.

Pistorius je šestkratni zmagovalec paraolimpijskih iger in udeleženec olimpijskih iger v atletiki leta 2012 v Londonu. Brani se s prostosti, saj je poravnal varščino v višini 74.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.