Svet
7360 ogledov

Nov primer, brutalni posnetki

Edin Zejčirović, Faacebook umor v BiH Facebook
Posnetke umora so objavili na spletnih omrežjih.

Bosna in Hercegovina. Ljudje so pretreseni zaradi umora 30-letnega Edina Zejćirovića, ki so ga svojci nazadnje videli 17. novembra letos. Da je pogrešan, so policiji sporočili čez dva dni.

Policisti so že 5. decembra prijeli tri moške, ki jih sumijo, da so 30-letnika ugrabili, mučili, ubili, nato pa njegovo truplo vrgli v Savo pri Brčkem. Dan kasneje so odkrili njegovo truplo, še dan kasneje pa prijeli še četrtega moškega, ki je osumljen brutalnega umora.

Posnetki mučenja

Četverica osumljenih je nasilno dejanje snemala z mobilnimi telefoni, posnetki so bili objavljeni na spletnih omrežjih.

Ljudje so zaradi slednjega še posebej zgroženi, odprli so poseben Facebook profil "Pravica za Edina". Eden izmed ustanoviteljev slednjega je za Dnevni avaz komentiral, da takšne brutalnosti ni bilo že od vojne naprej. Vprašal se je, kaj neki je storil nesrečni 30-letnik, da so mu pulili nohte in urinirali po njem.

Na posnetku se sliši, da eden izmed mučiteljev govori: "Hodiš k moji ženi, kaj? Hodiš k moji ženi? Javi se ji, da boš videl, če kaj potrebuje ..." Iz teh besed izhaja utemljeni sum, da je motiv umora ljubosumje.

Pravda za Edina | Avtor: Facebook Facebook

Facebook umor Sodba Slovenija Sodba v primeru Facebook umora v celoti potrjena

Na spletnih omrežjih se je po dogodku oglasil tudi brat pokojnega, ki je v objavi izpostavil, da mu je najbolj žal to, da ni še zadnjič svojega brata objel in poljubil v slovo. Namesto tega ga je nazadnje videl v mrtvašnici.

Preiskava dogodka še poteka.

bosanska policija | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.