Svet
3103 ogledov

Nova tehnologija bo preprečila množične zakole piščancev

Piščanci Profimedia
Prepovedali bodo takšne množične zakole.

Francija namerava do konca leta prepovedati množične zakole samcev piščancev v perutninski industriji, kmetje pa bodo morali do junija dokazati, da delajo na implementaciji te prepovedi, je danes sporočilo francosko kmetijsko ministrstvo. V Franciji vsako leto zakoljejo okoli 50 milijonov samcev piščancev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pri izvajanju te prepovedi naj bi se uporabljalo tehnologijo, s pomočjo katere bi se prepoznalo spol piščanca v jajcu. To bi kmetom omogočilo, da preprečijo, da bi se piščanci moškega spola sploh izvalili, navaja dpa.

Piščanci | Avtor: Profimedia Profimedia

Vendar bodo v Franciji še naprej veljale nekatere izjeme, na primer, če se piščance predela v živalsko krmo ali zakolje v znanstvene namene.

Francosko kmetijsko ministrstvo pričakuje, da bo prepoved kmetom povzročila dodatne stroške v višini približno 59 do 69 centov na 100 jajc.

Do masovnih zakolov moških piščancev prihaja, ker ti niso dovolj ekonomsko upravičeni za valilnice, saj ne nesejo jajc in dajejo manj mesa.

V Nemčiji, kjer je množičen zakol piščancev prepovedan od začetka leta, že uporabljajo tehnologijo za določanje spola v jajcu. Do nedavnega so v Nemčiji vsako leto kmalu po izvalitvi rutinsko zaklali več kot 40 milijonov piščancev moškega spola, še izpostavlja dpa.

Sum goljufije, tajski kovanec, španski žeton, policija SUM GOLJUFIJE Gorenjska Pozor, v obtoku podobni kovanci za dva evra! Avstralija Popotnik Ta priljubljena država se odpira po dveh letih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.