Svet
30487 ogledov

Novorojenček čudežno preživel porod, v krvi imel 2,8 promila

novorojenček v bolnišnici Profimedia
Pravi čudež je, da je otrok preživel glede na količino alkohola, ki ga je imel ob rojstvu v krvi.

Na Poljskem so v začetku januarja 41-letno nosečnico v močno vinjenem stanju prepeljali v bolnišnico, kjer je kmalu zatem rodila. Pravi čudež je, da je otrok preživel, saj je imel v krvi veliko količino alkohola. 

Dogodek, ki je zdaj prišel v javnost, se je zgodil 3. januarja letos, poroča portal Ciech-Press. 41-letna ženska je prišla v bolnišnico v Žurominu, približno 120 kilometrov severozahodno od Varšave, popolnoma pijana. Preiskave so pokazale, da je imela v krvi dva promila alkohola, zato so zdravniki odredili testiranje tudi za novorojenčka. Dojenček je po čudežu preživel, čeprav je imel ob rojstvu 2,8 promila alkohola v organizmu, navaja Fenix magazin.

Bolnišnica je s primerom seznanila policijo. Primer trenutno preiskuje tudi državno pravobranilstvo. Zoper 41-letno žensko, ki ima še enega otroka, obtožnica še ni bila vložne. Če se to zgodi, ji grozi zaporna kazen od teh mesecev do petih let. Otrok trenutno ni v njeni oskrbi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar NickMason
    NickMason 22:06 27.januar 2024.

    Dolenjc

  • jakec1575 20:08 27.januar 2024.

    bogi otrok. celo življenje ga čaka težko delo. zmanjšani možgani, slabši razvoj, nagnjenost k depresijam, psihozam. težko otroštvo in življenje. Zaradi pijandure, ki ni sposobna it na psihoterapijo in se ga raje zadeva z alkotom. 200 tisoc takih pri nas.

  • dare326 20:08 27.januar 2024.

    Dojenček je preživel, vprašanje, kaj je z njegovimi možgani.