Svet
4 ogledov

Obtožbe zoper škofa umaknili

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Nemško tožilstvo je zavrnilo obtožbe spolnega nadlegovanja zoper škofa Walterja Mixo iz Augsburga, ki je zaradi škandala podal odstop. Menda ni dovolj dokazov.

Državni odvetnik iz Ingolstadta Helmut Walter je povedal, da je preiskava prekinjena, saj na podlagi podatkov škofije v Augsburgu ni potrjeno, da je do zločina zares prišlo.

Škof Walter Mixa je sicer zločine že prej zanikal, pri tem pa vendarle podal odstop, ki ga je papež Benedikt XVI. prejšnji konec tedna tudi sprejel. Škof je zanikal spolno nadlegovanje, pri tem pa povedal, da je "morda kakšnemu izmed otrok kdaj prisolil kakšno zaušnico".

Neodvisna skupina preiskovalcev je sicer dobila pričanja ljudi, ki so izpovedali, da jih je Mixa pretepal; klofutal, udarjal s palicami pa tudi z jermenom. V preiskavi pa so prišli na sled tudi finančnim malverzacijam v otroškem domu, in to takrat, ko je bil zanj odgovoren ravno Mixa.

Tožilstvo kljub temu pravi, da za zločine nima dovolj dokazov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.