Svet
16108 ogledov

Odstopil šef splitske policije: "Moj sin je …"

hrvaška policija Facebook
Hrvaška policija je sporočila, da je odstopil načelnik splitsko-dalmatinske policiske uprave Slobodan Marendić.

V sporočilu za medije je pojasnil, da je eden od njegovih treh sinov sodeloval v pretepu moškega pri splitskem nočnem klubu. Napadeni moški se v bolnišnici bori za življenje.

"Položaj, v katerem sem se znašel kot oče, je nezdružljiva z mojo profesionalno vlogo načelnika policije," je zapisal in dodal, da meni, da nima moralne pravice, da vodi policijo. Zahvalil se je vsem zaposlenim in kolegom, staršem poškodovanega pa je sporočil, da dogodek obžaluje in zaželel, da se njun sin čim prej ozdravi.

Preiskavo so že prevzeli uslužbenci druge policijske uprave, da bi bila preiskava izvedena maksimalno profesionalno, je še dodal.

Slobodna Dalmacija poroča, da naj bi bil v skupini petih napadalcev pred nočnim klubom Velbet tudi Marentićev 17-letni sin. 

Do spopada je po poročanju tega medija prišlo, ker je eden od fantov iz družbe žrtve težil Marendićevi hčerki, ki je bila prav tako v klubu. Njen brat je skočil vanj, pri tem pa dobil udarec. Redarji so jih vrgli iz kluba, skupini fantov pa sta na ulici nadaljevali s pretepom, pri čemer je bil najhuje poškodovan 23-letnik. V bolnišnici so ugotovili, da ima počeno lobanjo in so ga urgentno operirali. 

Šibeniški policisti bodo pet fantov danes privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi suma povzročitve posebno težke telesne poškodbe, za kar je predpisana kazen od enega do petih let zapora. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:28 07.april 2024.

    Možakar je pokazal, da premore integriteto, kar je danes pri politikih in visokih državnih funkcionarjih vseh segmentov oblasti, tu od Triglava, pa tja dol do Vardarja, prava redkost! Vsekakor pa je človek s takšno osebnostjo vreden veliko večjega zaupanja od ...prikaži več vseh politikov, ki ljudem sadijo rožce kadar so na oblasti in neumorno okopavajo koprive ko so v opoziciji! Ne namigujem konkretno, ampak na vse, ki jim politika in moč oblasti zameglita um do te mere, da pozabijo, da imajo tudi sami meje!

  • Naklonsky 11:49 07.april 2024.

    A zdaj naj bo pa cela Slovenija seznanjana z odstopom enega kifeljca?

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:41 07.april 2024.

    To nas ne zanima,vem pa da vsi sinčki od policajev so naduveni,kot da je to njihova država,in ga je treba ostro kaznovati