Svet
25855 ogledov

Oglasila se je skrušena razredničarka: Roka mi drhti, srce se želi razpočiti

Bosna smrt mladih tragedija
1/3
24sata
Družini in prijatelji bodo v kraju Posušje danes pokopali Mirelo Rezo in Stjepana Jukića, jutri bo v Rakitni pogreb Ivana Miličevića, Mije Soldo, Žane Pavković, Marije Pavković, Stipeta Pavkovića in Stipeta Romića. Vsi so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrli med silvestrovanjem v enem od vikendov.

Vzrok za smrt osmih najstnikov je zastrupitev s plinom, ki je najverjetneje uhajal zaradi napake na agregatu, ki je bil v hiši.

Pristojne službe so opravile obdukcijo, rezultate pa so poslali v Sarajevo, kjer bo določen natančen razlog za njihovo smrt.

Neuradno naj bi plin uhajal v hišo skozi priprto okno v prostor, kjer se je nahajal agregat. Ta prostor ni bil dovolj zračen, zato se je zgodila velika tragedija.

Bosna smrt mladih tragedija | Avtor: 24sata 24sata

Od preminulih fantov in deklet se je na družbenem omrežju Facebook poslovila tudi Zorana Bešlić, razredničarka petih umrlih najstnikov.

Marca je bila šola prekinjena zaradi pandemije. Nisem jim uspela povedati vsega, kar sem nameravala. Misliš si, pa saj bo še čas. Poleg vseh lepih čestitk ob novem letu so začele kapljati novice o tragediji. Pa saj to ne more biti res.

Kaj napisati, ko roka tako drhti, kako srce zagrabiti, ko se želi razbliniti na milijon delčkov. Kako izreči besede tolažbe z velikanskim cmokom v grlu, koža pa je od dogodkov še vedno naježena?

Osem mladih življenj je ugasnilo. Petim sem bila razredničarka.

Kdo bi si mislil, ko so marca pisali test na temo "Tukaj sem svet, na križišču mojega in tvojega", da se bodo vse te sanje iz šolskih nalog, ideali, vizije prihodnosti o maturi, ustanovitvi družine, o sreči razblinile kot mehurčki.

Bili so čudoviti otroci. Dekleta kot vile, lepa in vesela, lepo vzgojena, nasmeh, ki vas razoroži vsakič, ko vstopite v učilnico: Mirela, Žana, Marija, Mia, cela vrsta do okna - skupaj v življenju in smrti ter Stipe, fant z zadnjega sedeža, duša od človeka.

"Razrednice, kod nas pada snijeg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi." "Razrednice, autobus se pokvario, malo ćemo...

Posted by Zorana Bešlić on Friday, January 1, 2021

 

Bosna smrt mladih tragedija | Avtor: 24sata 24sata

Komentarjev 1
  • kapibara1 16:17 03.januar 2021.

    RES sožalje.!!!. ampak, kako po tolikih nepotrebnih, že umrlih zaradi tega plina, nekateri še zmeraj držijo agregate v-ob hiši..?? - Ma hudiča 10 m el. podalška od agregata do omarice.. pa naj se mladina zabava.. Res pa je, da so ...prikaži več vikendi za lepo vreme, občasno ogrevanja pa za občasno napačno rabo..