Svet
11506 ogledov

Ogoljufala mamo za več kot 100 milijonov

Tarsila do amaral
Brazilka je z nenavadno spletko ogoljufala lastno mamo za več kot skupno 100 milijonov dolarjev.

48-letna Brazlika Sabine Coll Boghici je bila v sredo aretirana zaradi domnevne goljufije. Sabine naj bi ogoljufala svojo 82-letno mamo, Genevieve Boghici, ki je žena pokojnega zbiratelja umetnin, Jeana Boghicija. Genevieve je bila ogoljufana za denar, umetnine in nakit, vrednost vsega skupaj je presegla 142 milijonov dolarjev.

Njena aretacija je razkrila globoko spletko prevar, ki naj bi po poročanju policije trajala več let. V prevari so sodelovali tudi jasnovidci, ki so z goljufijo pridobili umetnine nekaterih najboljših brazilskih slikarjev. Aretirane so bile še štiri dodatne osebe, dva osumljenca, Diana Rosa Aparecida Stanesco Vuletic in Slavko Vuletic, pa sta še na begu.

Začetek goljufije je bil leta 2020, ko je do Genevieve pristopil jasnovidec z vizijo o nenadni hčerini smrti. Žrtev je nato obiskala še več jasnovidcev, ki so z osebnimi informacijami njene hčere iz nje izvlekli denar za duhovno zdravljenje. Policija sklepa, da so osumljeni v naslednjih mesecih fizično grozili Genevieve. Prav tako naj bi jo hči imela več mesecev doma zaprto.

Policist Gilberto Ribeiro iz Ria de Janeira je dejal, da je Sabine z domnevnimi jasnovidci pričela jemati umetnine iz materine hiše, saj naj bi bile le te zaklete z negativno energijo. Skoraj po letu dni je žrtev odšla do policije.

Policija trdi, da je bilo ukradenih 16 slik, med njimi tudi dela znanih brazilskih umetnikov, kot so Cicero Dias, Rubens Gerchman in Alberto Guignard.

Tarsila do Amaral | Avtor:

Prav tako so bila ukradena tri dela modernističnega umetnika Tarsila do Amarala, ki so skupno ocenjena na približno 137 milijonov dolarjev.

Policistom je uspelo dobiti nazaj tri slike v Sao Paulu. Dve sta bili prodani muzeju v Buenos Airesu in še nista bili vrnjeni. V sredo je policija tudi preiskala hišo enega izmed vpletenih jasnovidcev, tam je odkrila 11 slik, med njimi je bilo tudi Amaralovo delo "Sol Poente".

V ta dolgoleten zločin je bilo skupno vpletenih sedem ljudi. Vsem grozi obtožba poneverbe, ropa, izsiljevanja in kriminalnega sodelovanja.

muzej Slovenija Razstava ponaredkov odnesla direktorja. "Zaupal sem napačni osebi." Jože Plečnik, razstava RAZSTAVA Gorenjska "Plečnika brez mojstrov ne bi bilo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.