Svet
18569 ogledov

"Oprosti, mama. Umiram, ne morem dihati."

Essex trupla tovornjak
1/4
Epa
Tako sporočilo je prejela družina ženske, ki se je iz Vietnama podala na pot proti Veliki Britaniji. Bojijo se, da je končala v tovornjaku, v katerem so odkrili 39 trupel.

V Veliki Britaniji aktivno poteka preiskava smrti 39 ljudi, ki so jih našli mrtve v hladilni prikolici tovornjaka v Essexu. Policija je aretirala štiri ljudi - poleg 25-letnega voznika tovornjaka, še 38-letno nekdanjo lastnico tovornjaka in njenega 38-letnega moža ter 48-letnega moškega. Slednjega so aretirali na letališču Stanstead.

Identiteta 39 žrtev še ni znana, menijo, da gre za 8 žensk in 31 moških kitajske narodnosti. Britanski organi sodelujejo s kitajskim veleposlaništvom v Veliki Britaniji. Medtem je kitajsko zunanje ministrstvo sporočilo, da upajo, da bo preiskava hitro dala odgovore in da bodo odgovorni strogo kaznovani. 

Essex trupla tovornjak | Avtor: Epa Epa

Medtem so se oglasili svojci treh Vietnamcev, ki se bojijo, da so med žrtvami njihovi sorodniki. 26-letna Pham Tra My je v torek družini poslala skrb vzbujajoče sporočilo. "Umiram, ne morem dihati," je zapisala v sporočilu. Od takrat z njo ne morejo vzpostaviti stika. Njena družina je tihotapcem plačala 30 tisoč funtov, da bi jo pretihotapili v Veliko Britanijo. Nazadnje naj bi bila v Belgiji.  

Tovornjak je v Essex, natančneje pristanišče Purfleet, prispel iz belgijskega Zeebruggeja. Policijo so ob 1.40 poklicali reševalci, ki so v tovornjaku našli trupla. Celotna pot, ki jo je prevozil tovornjak, še ni znana. Prav tako ni jasno, koliko časa so bili ljudje v hladilni prikolici. 

Essex tovornjak mrtve osebe | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 08:48 26.oktober 2019.

    Pa dajte že 1x blokirat te spame, no.

  • Avatar Lana66
    Lana66 22:05 25.oktober 2019.

    www.getmeets.com - je odlično spletno mesto za zmenke za odrasle s pametnim iskalnikom, ki najde spolnega partnerja!