Svet
10399 ogledov

Otrok poklical policijo: "Nekdo mi je ubil mamo"

Hrvaška policija Facebook Fotografija je simbolična.
Zagrebška policija je potrdila, da so nekaj po osmi uri v enem od stanovanj našli žensko truplo. Nekaj ur pred tem so potrdili smrt še ene ženske, ki je bila ustreljena.

Zagreb pretresata dva umora. Prvi umor se je zgodil okoli 7.25. Moški je ustrelil žensko, ki je kasneje umrla. 

Pretresena soseda je za 24sata povedala, da jih pozna že več kot 30 let. O njih lahko pove samo dobre stvari, radi so priskočili pomoč, o kakšnih nesoglasjih pa ni bilo ne duha ne sluha. Videla je, kako so na kraj prišli reševalci in nato na nosilih prinesli žensko ter jo odpeljali. "Kasneje sem videla njenega moža, kako ga je odpeljala policija," je povedala soseda. 

"Ne morem verjeti, še posebej ne za to žensko. Bila je tako dobra. Bili so zgledna družina in ne morem verjeti, da se je to zgodilo," je dodala. Povedala je še, da je bila soseda pred kratkim na operaciji kolena. Dokler ni mogla hoditi, naj bi jo mož nosil do stanovanja. 

Eden od sosedov je povedal, da je prišel iz stanovanja in slišal prepir. Ni vedel, kaj se je zgodilo, zato se je odpravil naprej po opravkih. Šele ko se je vrnil, je izvedel, kaj se je zgodilo. 

"On je bil vodoinštalater in je delal po soseski. Tudi po upokojitvi je še delal. Bili so delovna družina. To je velik šok," je dejala druga soseda. "Pred kratkim sem ga poklicala, da bi mi prišel popravit pomivalni stroj. Rekel je, da je bolan in se ni več oglasil. To je tragedija. Bila je čudovita ženska. Le kaj se mu je zgodilo ... Pa tako jo je spoštoval ..."

Policijo poklical otrok

Policisti so okoli 8.20 v enem od stanovanj našli mrtvo žensko. Policija je potrdila, da je smrt posledica kaznivega dejanja. Ogled kraja dogodka še poteka. Po poročanju Jutarnjega lista je policijo o dogodku obvestil otrok. "Nekdo mi je ubil mamo," je povedal v telefonskem klicu. 

Neuradno naj bi neznani storilec z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, večkrat zabodel ženska. Na vratih stanovanja naj bi bili vidni znaki vloma.

Več informacij za zdaj ni znanih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • luccifer 00:54 06.april 2024.

    Niso časi čudni, čudni so pernati levaki.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:43 05.april 2024.

    Čudni časi kot so prinesejo s sabo vse možno srenje in med drugim tudi različne delikte.