Svet
6 ogledov

Otroka obdržijo, dokler ne plačate poroda

S carskim rezom rojen otrok bo najbrž moral v inkubator. Žurnal24 main
V Inodoneziji se lahko pripeti da vam v primeru, da ne morete plačati stroškov poroda, otroka obdržijo za talca. Družini Lopezovih je bolnišnica po štirih mesecih celo prodala naprej.

V lanskem letu je urad za zaščito otrok v Indoneziji prejel 36 poročil o tem, da so bolnišnice, klinike ali babice do plačila storškov poroda novorojenca vzele za talca.

Opozarjajo, da so to le primeri, ki so bili prijavljeni in da so dejanske številke verjetno bistveno višje, poroča BBC.

Posebej nesrečen primer se je pripetil Yetriana Lopez in njenem možu Mulyonu. Ker nista naredila ultrazvoka do poroda nista vedela, da bosta dobila dvojčka, zato tudi nista bila pripravljena na dvakrat višji strošek poroda.

Bolnišnica je zato enega od otrok zadržala, k osnovnemu strošku v višini okoli 350 evrov pa so zaračunavali še stroške skrbi za otroka v bolnišnici.

Otroka prodali naprej

Ko je za situacijo po štirih mesecih slišala ameriška babica Robin Lim, se je skupaj z očetom odpravila v bolnišnico odplačati dolg. Tam pa so jima povedali, da so otroka že prodali naprej "nekomu, ki bo zanj lahko skrbel."

Obrnili so se na policijo in lokalne medije, tako da je bil otrok najden v nekaj tednih. Pri tem jim je bilo v veliko pomoč dejstvo, da so ga lahko primerjali z njegovim dvojčkom, ki je ostal z mamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.