Svet
60713 ogledov

Panika na Hrvaškem, Nemcev skoraj pol manj kot lani

Makarska Profimedias
Deževno vreme, recesija in višje cene so razlogi za slab začetek sezone v Makarski.

Na datum 14. junij so ustvarili 5321 nočitev, leto prej pa na isti datum kar 6967, letos je torej nočitev skoraj četrtino manj. Najbolj dramatično se je zmanjšalo število nemških gostov, lani so imeli 1300 nočitev, letos pa le 678, padec je skoraj 50-odstoten. Gostov iz drugih držav je podobno kot lani, najštevilčnejši so Poljaki in Bosanci.

Nemških gostov je bilo manj že v maju, kar bi lahko nakazovalo, da jih bo zaradi recesije v Nemčiji manj tudi na vrhuncu sezone. Lani je bilo Nemcev 35 odstotkov več kot leta 2019, preden se je začela epidemija.

Obisk v kampih je stabilen padec števila gostov v hotelih pa je kar 27-odstoten, tudi v apartmajih je četrtina manj gostov kot lani.

"Slabega junija ne morejo nadomestiti niti vrhunske številke na višku sezone. Zasebne nastanitve se praviloma napolnijo, ko se začnejo počitnice, bolj resna je težava z obiskom hotelov, ki letos plačujejo občutno več za energente in se mučijo z zagotavljanjem delovne sile, ta pa mora biti na delovnem mestu ne glede na to, koliko je gostov," so zapisali pri portalu Makarska Danas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 52
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:43 23.junij 2023.

    Predragi šahisti,nas letos ne bo k vam,pridemo drugo leto,ko bo pol ceneje

  • prijatelj 18:43 22.junij 2023.

    bravo vsi komentirajoči... skupek kretenov.... brez---

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:10 22.junij 2023.

    ja kdo vam je pa plačal za tole zgrešeno reklamo...naj stane kolikor hoče, Jadranska obala z otoki bo polna kot že dolgo ne...ljudje si želijo odklopa in tega bodo iskali na morju.