Svet
1830 ogledov

Obisk papeža Frančiška v Sloveniji? Tako kaže.

papež Frančišek
1/2
EPA
Papež Frančišek je v nedavnem intervjuju za mehiško televizijo N+ sporočil, da namerava prihodnje leto odpotovati v Belgijo, pri čemer datuma obiska ni navedel. Dodal je, da sta v načrtu še dve potovanji, eno v njegovo domovino Argentino, drugo pa na območje Polinezije. Sveti sedež sicer uradno še ni napovedal papeževih potovanj za prihodnje leto.

Na vprašanje, ali želi zaradi svojega zdravja zmanjšati število potovanj, je Frančišek odgovoril, da bo videl, kako se bodo stvari razvijale, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

O tem, da bo 86-letni papež obiskal svojo domovino Argentino, se je ugibalo že nekaj časa, pred kratkim pa so ga tja uradno povabili škofje te latinskoameriške države. V torkovem pogovoru za N+ je potrdil, da ga je v Argentino povabil tudi novi predsednik Javier Milei.

Med volilno kampanjo je sicer Milei izjavil, da ima "papež afiniteto do morilskih komunistov". Označil ga je za predstavnika zla na zemlji in pozval k prekinitvi diplomatskih stikov s Svetim sedežem, dokler bo v Cerkvi, kot je dejal, prevladoval totalitarni duh. Kasneje se je za svoje izjave opravičil.

Papež tem besedam ni pripisal prevelike vrednosti. Kot je dejal, so take stvari v volilni kampanji "izrečene resno, a so začasne in namenjene pridobivanju pozornosti".

papež Frančišek | Avtor: Profimedia Profimedia
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri 17:11 15.december 2023.

    Dober, da ga ni v Slovenijo! Sami stroški...

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:54 14.december 2023.

    Obisk avtorja prispevka v najbližjo psihiatrično bolnišnico? Tako kaže.

  • bobubob 10:44 14.december 2023.

    Gospod je priporočal gensko preoblikovanje Človeka, ki je menda božja stvaritev. Torej meni da Bog ni dobro opravil svojega dela? Bi se pokesal? Danes je skoraj vsem (razen tule v Sloveniji) jasno, da tisti zvarek, ki so nam ga Janševi ...prikaži večvi beli magi tlačili v ramo, ni cepivo, ampak je 'cepivo' oz. genski pripravek, ki spreminja celično zasnovo, ki spreminja Človeka. Od tod turboraki, 'dolgi' kovid, hitre smrti.. https://www.naturalnews.com/2023-12-10-one-million-covid-vaccinated-dead-england.html