Svet
2590 ogledov

Po mesecih našli truplo pogrešanega, ob njem pa presenečenje

jack russell terier Profimedia
Po več mesecih iskanja so pogrešanega Richa Moora našli mrtvega. Ob njegovem truplu pa je čakal njegov zvesti pes Finney.

Svojci so 19. avgusta sporočili, da pogrešajo 71-letnega Richa Moora. Skupaj s psom se je odpravil v hribe na območju Blackhead Peaka v Koloradu. Stekla je reševalna akcija, ki pa po 2000 urah iskanja ni obrodila sadov. 

Truplo pokojnika je konec oktobra našel lovec. Ob lastniku je bil tudi njegov pes, 14 let star jack russell terier, po imenu Finney. Reševalci so s pomočjo helikopterja v dolino prepeljali truplo in psa, saj sta se nahajala na zelo strmem terenu. Slednjega je oskrbel veterinar, nato pa so ga predali pokojnikovim sorodnikom. 

Vzrok smrti 71-letnika ni znan. 

Številni so na družbenih omrežjih izrekli sožalje pokojnikovi družini, ob tem pa niso spregledali vloge, ki jo je odigral pes. "Tako žalostno in hkrati tako lepo, da je mali terier ostal z njim ves ta čas … Včasih nas tragedije spomnijo na vez med človekom in njegovim najboljšim prijateljem," se glasi eden od zapisov. 

Reševalci so dejali, da je bil moški premalo pripravljen za vzpon na skoraj 4.000 metrov visok vrh. Oblečen je bil samo v bombažno jopico, s seboj ni imel ne vode ne hrane. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • Kmodri 23:08 16.november 2023.

    Od ljubezni ga je papal...

  • kapibara1 07:42 16.november 2023.

    Le kako je pes preživel brez vode- hrane... ? A je bilo truplo kaj obglodano..?