Svet
57 ogledov

Po objavi posnetkov storil samomor

Žurnal24 main
Indijski gejevski profesor je storil samomor potem, ko so študentje skupaj s televizijsko postajo na skrivaj posneli in objavili njegov spolni odnos z voznikom rikše.

Profesor predmeta moderni jezik na muslimanski univerzi Aligarh Srinivas Ramčander Siras je bil po objavi posnetka suspendiran zaradi "moralnih načel".

Na svoje delovno mesto bi se moral vrniti konec tega meseca, saj je visoko sodišče v Allahabadu izničilo odločitev univerze in zahtevalo, da ga vnovič zaposlijo.

Da je s profesorjem nekaj narobe, so v ponedeljek ugotovili njegovi sosedje, saj so zaradi smradu, ki je prihajal iz njegovega stanovanja, poklicali policijo. Ta je kasneje ugotovila, da je profesor v stanovanju najverjetneje storil samomor.

"Gre za umor"
Organizacije za pravice gejev v Indiji so za smrt profesorja že okrivile študente in njegove kolege.

Princ Manvendra Singh, v Indiji znan kot prvi član kraljeve družine, ki je razkril svojo istospolno usmerjenost, je dejal, da homoseksualnost v Indiji že dolgo ni več kriminalno dejanje, a je še vedno treba premagati številne predsodke "v srcih in glavah ljudi".

"To jemljem kot umor. Te ljudi bi bilo treba zaslišati. S kakšno pravico so napadli njegovo zasebno življenje? To je bil zasebni, sporazumni seks in tisti študentje in predstavniki televizije so povzročili njegovo smrt," je še dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.