Svet
20621 ogledov

Po umoru odšel v službo, nato pa ...

Italija Epa - fotografija je simbolična
Otroka sta ostala brez mame, triletnico je zaupal sodelavcu.

Italijo je znova pretresel umor ženske, tokrat v kraju Rivoli. Zgodilo se je v soboto 28. oktobra okoli šeste ure zjutraj. Moški star 36 je v svoji hiši ubil svojo partnerko staro 32 let. 

Moški je nato poklical svojo mamo, ki je tudi sprožila alarm in poklicala številko v sili. Ko so policisti prihiteli na kraj dogodka, so našli truplo ženske, moškega in njune hčerkice ni bilo nikjer. 

Z roko v roki v službo

Moški je medtem s svojo triletno hčerko sedel v avto in se odpeljal v službo, ki je dvajset minut vožnje stran. Tam je prosil sodelavca, naj za nekaj minut poskrbi za hčerkico. Nato si je v službi, stran od oči drugih, sodil sam. Policisti so bili medtem že na poti v službo, a so tudi tu našli le še truplo moškega. 

Kot so dejali sodelavci, je moški v službo stopal z roko v roki s hčerkico, ki jo je nemudoma izročil sodelavcu. Nato je izginil, nihče ni sumil, da si bo vzel življenje. Moški je še pred zadnjim dejanjem poklical na 112 in jim povedal, kaj namerava storiti. 

Imela je dva otroka

Punčka je po poročanju italijanskih medijev v redu, a so jo sorodniki kljub temu odpeljali na pregled v bolnišnico. Punčka ni utrpela nobenih poškodb, zdravnike pa skrbijo morebitne psihične posledice, saj ne vedo, koliko je videla. V oskrbo je bila zaupana enemu od sorodnikov. Umorjena ženska je imela še eno hčerko iz prejšnje zveze, ki v tistem času ni bila pri mami.

Kot poročajo mediji, je bil morilec nekdanji vojak, ki je dal že pred časom odpoved in se zaposlil kot delavec na oddelku za stremena. Bil je zelo športen, kolegom ni nikoli govoril o družinskih težavah. "Nikoli ni kazal nobenih znakov nelagodja, ko smo šli skupaj ven, sta bili tam tudi njegova žena in hči. Izgledali so kot srečna družina. Kar se je zgodilo, je neverjetno," je komentiral eden od prijateljev.

Moški je sicer pred kratkim prestal leto dni v hišnega pripora zaradi poslov povezanih z drogami. 

"Pogosto sva ju slišala, da sta se prepirala zaradi njegovih ljubosumnih izpadov. V sredo se je razjezil, ker na nekatere njegove klice ni odgovorila," je dejala ena od sosedov, medtem ko so sodelavci morilca opisali kot prijaznega in ustrežljivega človeka.

Po začetnih preiskavah v hiši niso našli nobenih zapisov, ki bi lahko pojasnili tragedijo. Na obrobju Rivolija sta živela tri leta, prispela sta kmalu po rojstvu njune edine hčerke. 

Zoper moškega ni bilo nobenih predhodnih pritožb zaradi morebitnega slabega ravnanja z žensko. Preiskovalci sumijo, da je motiv za umor ženske povezan z ljubosumjem. Zdi se, da je nekdanji vojak sumil, da ima njegova žena afero.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.