Svet
6918 ogledov

Pobirajo dele teles, med žrtvami otrok

Letalska nesreča v Rusiji Epa
Rusija žaluje za smrtnimi žrtvami današnje letalske nesreče.

Nihče od 71 potnikov in članov posadke blizu Moskve strmoglavljenega letala, nesreče ni preživel, se glasi uradna potrditev službe za izredne situacije v Moskvi. "Reševalci so se uspeli prebiti na mesto nesreče, pot je bila otežena zaradi velikih količin snega. Na prizorišču je veliko trupel in posamezni deli teles," so neimenovani viri potrdili za agencijo Interfax.

Letalska nesreča v Rusiji Tragedija Svet Prvi posnetki strmoglavljenega letala s 65 potniki in šestimi člani posadke

Na mesto nesreče so napotili več kot 20 vozil hitre medicinske pomoči in 150 reševalcev, prispel je tudi prometni minister Maksim Sokolov. Žal reševalci nimajo dela s preživelimi.

Letalska nesreča v Rusiji | Avtor: Epa Epa

Umrle bodo morali identificirati s pomočjo testov DNK, saj so trupla neprepoznavna. Med umrlimi so po besedah župana Orska najmanj en otrok in dva najstnika. Preiskovalci so sicer sporočili, da bo postopek ugotavljanja identitete ponesrečenih trajal od dva do tri mesece, je poročanje agencije Itar Tass povzela STA.

Uradna Moskva je že sprožila preiskavo letalske treagedije. Šlo naj bi za sedem let staro letalo ruske družbe Saratov Airlines, ki je po navedbah očividcev iz vasi Argunovo strmoglavilo v plamenih. Družba je letalo pred letom dni kupila od druge ruske letalske družbe.

Vzrok nesreče še ni znan. Po podatkih ministrstva bi lahko šlo za slabe vremenske razmere, preiskujejo tudi možnost človeške napake in tehničnih pomanjkljivosti. Tožilstvo je sprožilo preiskavo proti letalski družbi. Eno od črnih skrinjic so že našli.

Letalska nesreča v Rusiji | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.