Svet
24662 ogledov

Poletni dopust: Bo to naša nova realnost?

Italijansko podjetje predlaga svojevrstno rešitev za socialno distanciranje na plažah.

Italijani, ki jih je epidemija novega koronavirusa močno prizadela, se sprašujejo, ali lahko rešijo poletno sezono. A ker se poletje hitro bliža in nič ne kaže, da bi bil smrtonosni koronavirus blizu izkoreninjenja, se mnogi sprašujejo, ali je vrnitev na plaže več kot 8000 kilometrov dolge italijanske obale sploh mogoča. 

Hrvaška obala Slovenija "Verjetno, da letos počitnic v tujini ne bo!"

"Če ste že bili na italijanski plaži, veste: veliko druženja in majhna distanca," pišejo pri Bloombergu in dodajajo, da v Italiji, tako kot v drugih evropskih državah, iščejo načine, kako bi omilili omejitve gibanja, znova zagnali gospodarstvo ter obenem zmanjšali tveganje za širjenje novega koronavirusa. 

Turistični delavci in upravljalci kopališč si postavljajo vprašanja glede čiščenja tušev in stranišč, varne priprave hrane in apliciranja socialne distance. Italijanski mediji so špekulirali o omejevanju dostopa na plažo, posebnih pravilih ob vhodu na kopališča z razkuževanjem, ter tudi o oštevilčenih vstopnicah za deskarje. 

Plaža na Hvaru Popotnik Čehi želijo počitniške koridorje do Hrvaške

Nuova Neon Group Due Srl, sicer proizvajalec oglaševalnih tabel iz italijanske regije Emilia-Romagna, pa je predlagal celo namestitev plošč iz pleksi stekla okrog vsakega podstavka ležalnikov in senčnikov.

Hrvaška obala Ostaja upanje? Popotnik Novo o poletnem dopustovanju na Hrvaškem

Podobno rešitev so pri istem podjetju izdelali tudi za gostinske lokale: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Tomaz_321 07:50 17.april 2020.

    Naj že nehajo promovirati te neumnosti!!! Dobro vemo, da so te stvari že mimo in si sedaj samo še izmišljujejo in PREDVSEM ustrahujejo in kujejo dobičke in zaslužke na naš strah! BANDA!!!!

  • Snežinko 07:33 17.april 2020.

    Italijanom je tale korona stopila tudi v glavo, ne samo v dihala... budale...

  • Avatar right
    right 19:28 16.april 2020.

    itak da. v skafandrih bomo hodili, res ste mone.