Svet
15361 ogledov

Policiste klicali zaradi ropa, v hiši naleteli na grozljiv prizor

ameriška policija EPA
V hiši našli mrtva dva otroka. Mamo, osumljeno umora dveh otrok in poskusa umora tretjega, so aretirali v Londonu.

Policija v ameriški zvezni državi Kolorado je bila 19. decembra lani obveščena o domnevnem ropu. Ob prihodu na kraj so v stanovanju našli mrtvega 7-letnega dečka in 9-letno deklico. Poleg njiju sta bili v stanovanju tudi poškodovani 11-letna deklica in 35-letna mati otrok Kimberlee Singler. Obe so prepeljali v bolnišnico na zdravljenje. 

Policija je najprej Singlerjevo obravnavala kot žrtev kaznivega dejanja. Od začetka je sodelovala s policijo, kasneje pa policija ni več mogla stopiti v stik z njo. Za njo se je izgubila sled. 

Tiskovna predstavnica policije Ira Cronin je za CNN dejala, da zoper 35-letnico niso mogli ukrepati, dokler niso imeli dovolj dokazov. Teden dni po ropu so izdali nalog za njeno aretacijo. Obtožena je dveh primerov umora prve stopnje, enega poskusa umora, treh primerov zlorabe otrok in enega primera napada. 

Singlerjevo so 30. decembra 2023 aretirali v središču Londona. Aretaciji si ni upirala. Kot navaja BBC, so stekli postopki za njeno izročitev ZDA. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.