Svet
10 ogledov

Policistu dosmrtna ječa

Na prvo obletnico smrti 15-letnega mladeniča je v Atenah spet prišlo do protesto Žurnal24 main
Grški policist, ki je decembra 2008 ustrelil 15-letnega Andreosa Grigoropoulosa, je bil spoznan za krivega in obsojen na dosmrtno zaporno kazen.

Epaminondas Korkoneas je med protivladnimi protesti decembra 2008 ustrelil 15-letnega Andreosa Grigoropoulosa. Obramba je zatrjevala, da je bilo streljanje zgolj naključno, a so priče to zanikale. Po njihovih navedbah naj bi policist nameril in streljal. Za sokrivega so spoznali tudi njegovega partnerja Vassiliosa Saraliotisa. Korkoneas je bil obsojen na dosmrtno ječo, medtem ko je njgeov partner obsojen na deset let zapora. Obramba je že napovedala pritožbo.

Sojenje je potekalo v manjšem mestu 200 kilometrov od prestolnice, da bi se izognili napadom anarhističnih skupin, ki so grozile, da bodo obtoženca ubile.

Nesrečnemu dogodku so sledili še hujši protesti, med katerimi so protestniki zažigali avtomobile in ropali trgovine v več grških mestih. Na prvo obletnico dogodka so se protesti ponovili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.