Svet
9 ogledov

Presunljivo slovo slonov od mladička

slončica Lola
1/3
Hellabrunn ZOO
V živalskem vrtu v Münchnu je umrla trimesečna slončica Lola. Osebje v živalskem vrtu je presunilo slovo drugih slonov od Lole.

Ko je Lola prišla na svet pred tremi meseci, je očarala vse. Kmalu se je izkazalo, da ima srčno okvaro, zaradi katere bo potrebovala operacijo.

V soboto je bila na pregledu pred operacijo, med katerim je umrla. "Lola je umrla 21. januarja ob 11.25," so zapisali na spletni strani živalskega vrta Hellabrunn v Münchnu.

Osebje je sklenilo, da morajo dati Lolini mami Panangi možnost, da se poslovi od nje, zato so Lolo odnesli v ogrado s sloni. A od nje se ni poslovila le Pananga; vsi sloni so se zbrali okrog nje in se jo vsak posebej v slovo dotaknili z rilci.

Direktor živalskega vrta Andreas Knieriem pa je potrdil, da je bila Lola pravi borec: "Glede na izvid patologa moram reči, da je bil pravi čudež, da je živela tako dolgo." Njeno srce je bilo namreč tako slabo, da je komaj poganjalo kri po njenih žilah.

Komentarjev 1
  • Barbatus 12:45 24.januar 2012.

    Tako je to, še en dokaz več, koliko čustev tistit ta pravih premorejo živali, posebej sesalci.Saj, če bi ljudje razumeli njihove odzive in umih v cunamiju pred 10 leti, bi bili živi, samo oni so se namreč umaknili, strgali ...prikaži več z verig (če so jih imeli) in odšli v notranjost - to je presunljivo dejanje.Pri nas pa, če je meni krava crknila, naj sosedu 2 pa bo že nekako! joj, joj,..