Svet
3940 ogledov

Račkam pomagal čez cesto in pri tem umrl

Casey Rivara račke PrtSc
Medtem, ko je otroke peljal s treninga, se je zgodilo usodno trčenje.

Casey Rivara iz Rocklina v Kaliforniji je umrl, potem ko ga je na križišču zbil avtomobil, poročajo različni ameriški mediji.

41-letni Rivara je v mestu, ki leži okrog 40 kilometrov od kalifornijske prestolnice Sacramenta, ravno peljal otroke s plavalnega treninga, ko je na križišču opazil račjo družino med prečkanjem ceste.

Rivara je ustavil svoj avtomobil in živalim pomagal čez cesto. Ko se je vračal v svoje vozilo, je s stranske ulice pripeljal najstniški voznik in ga zbil tako silovito, da je končal njegovo življenje.

"Moji otroci so govorili, kako ljubko je to, da pomaga račkam. Nato pa ga je kar naenkrat zbil avto," je za lokalno izpostavo kanala CBS News dejala Summer Peterson, ki je s svojimi otroki videla celoten dogodek.

Vse od Rivarine smrti ljudje na mestu nesreče polagajo šopke rož in gumijaste račke. Njegova družina je, potem ko je prejela obilo sporočil podpore, začela dobrodelno akcijo, v kateri zbira denar za ogrožene živali.

Policija v Rocklinu je navedla, da preiskava še poteka. Načelnik oddelka Scott Horrillo je za NBC News dejal, da ni verjetno, da bi najstniškega voznika kazensko preganjali.

Komentarjev 1
  • kapibara 14:11 25.maj 2023.

    Kolk je to res, kar so nam dopovedovali "starci"- Dobrota je sirota..

Sorodne novice