Svet
14814 ogledov

Rdeč alarm na Hrvaškem: Ustavili trajektne linije, ulice pod vodo

Nevihta na Hrvaškem Bralec 24sata.hr
Poplave v Dalmaciji, veter je ruval drevesa in poškodoval strehe.

Tudi na Hrvaškem je vreme znova pokazalo zobe. Po tem, ko je ponoči v Sloveniji veter ruval drevesa in razkrival strehe, so danes precej bolj na udaru naši južni sosedje.

Uprava civilne zaščite je objavila novo opozorilo zaradi neurja, ki je zajelo Hrvaško. Vremenoslovci DHMZ so izdali rdeče opozorilo za nevihte na območju Splita, Knina in Dubrovnika zaradi močnih nalivov z grmenjem in velike verjetnosti poplav, lokalno je možna tudi toča. "Oranžno opozorilo za nevihte na območju Gospića (predvsem Lika) - ponekod izrazite plohe in nevihte, ob Jadranu pa lokalno tudi toča, dež na območju Knina, Splita, Dubrovnika, Gospića (Lika) in Osijeka, možne so hudourniške poplave," so sporočili z direkcije.

Številne trajektne, ladijske in katamaranske linije na jugu Hrvaške so prekinjene.

Kot poročajo bralci Dubrovniškega dnevnika, je močan veter ruval drevesa v Saplunari in povzročal težave na otoku. Na Mljetu v Saplunari, v Stonu in Brocah so podrta drevesa končala na cestišču. "Popoldne je neurje, ki je prizadelo vzhodni del otoka Mljet, povzročilo podiranje dreves in zalilo ceste v Saplunari," je povedal Mario Dabelić in dodal, da je skupaj padlo sedem borov . Stanovalci poročajo, da so bile v neurju poškodovane tudi strehe, piše Jutarnji list.

Močno deževje in veter sta tudi na otoku Brač povzročila materialno škodo, na terenu so vse gasilske enote, na pomoč so jim priskočili tudi kolegi iz bližnjih krajev. Občina Selca je brez elektrike. Človeška življenja na srečo niso ogrožena.

Močno neurje je zajelo tudi Split, številne ulice so pod vodo.

Kakšna noč nas čaka v Sloveniji in kakšni so vremenski obeti za prihodnje dni, pa preverite na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.