Slovenija
75790 ogledov

Silovito nočno neurje po Sloveniji: Odkrite strehe, uničeni avti, podrta drevesa

Avtodom, neurje, Kranj
1/6
PGD Breg ob Savi
Močan veter je preko dneva odkrival strehe in podiral drevesa.

Uprava RS za zaščito in reševanje je zabeležila 30 dogodkov, aktivirani pa so bili gasilci iz dvanajstih gasilskih društev. Zaradi podrtega drevja so zaprte ceste čez prelaze Vršič, Korensko sedlo in Jezerski Vrh, poroča prometnoinformacijski center.

Močni sunki vetra so ponekod po nižinah dosegal hitrosti okoli 70 kilometrov na uro, v gorah pa preko 100 kilometrov na uro.

Močan veter je preko dneva zajel občine Bohinj, Jesenice, Kranjska Gora, Dobrova - Polhov Gradec, Ig, Selnica ob Dravi, Pivka in Muta. Ponoči bo veter oslabel, še poroča uprava.

Razdejanje je vetrer v Ljubljani povzročil na Mucherjevi ulici in v okolici. Orkanski veter je izruval več dreves, mnogi avti so uničeni. "Bilo je kot na sodni dan," nam je povedal očividec in dodal: "Neverjeten veter je prišel v trenutku in uničeval vse pred sabo!"

Neurje | Avtor: D. J. D. J.

Neurje | Avtor: D. J. D. J.
Silovito neurje je zajelo tudi občino Kobarid. V Trnovem ob Soči je po do zdaj zbranih podatkih poškodovanih šest stanovanjskih objektov, eden je neuporaben, pri ostalih so poškodovana kritina in ostrešja. Stanovalec najhuje prizadetega objekta si je sam poiskal prenočišče pri prijateljih. Poškodovani sta strehi na župnišču in cerkvi. Prav tako so poškodovana ostrešja štirih gospodarskih poslopij in parkiran osebni avtomobil. Del naselja bil je zaradi okvare na elektroenergetskem vodu ostal brez električne energije.

V Ljubljani so po podatkih Uprave za zaščito in reševanje zaradi močnega vetra zabeležili 32 prijav dogodkov. Aktivirali so poklicno gasilsko enoto ter šest prostovoljnih teritorialnih gasilskih društev.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo jutri ponekod še pihal jugozahodni veter V zahodnem in osrednjem delu države bo v soboto spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo. Na vzhodu države bo delno jasno. Kako kaže v prihodnjih dneh, lahko preverite tukaj.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Suli
    Suli 18:24 21.oktober 2023.

    Če ti veter pri 70 km/h odkrije streho je bila zelo nestrokovno postavljena ali pa neustrezna kritina. Vse se gleda skozi denar potem pa boli glava.🤔

  • Pierre 14:44 21.oktober 2023.

    Po toči zvoniti je prepozno.

  • Marko261 12:53 21.oktober 2023.

    Predsednik vlade in vlada sama, ker kopiči davke, namesto da bi ljudje sami uredili in vzdrževala svoja bivališča.... Hvala Bogu, da ni bilo povsod tako neurje...