Svet
2243 ogledov

Ruski junak: Član posadke umrl, medtem ko je reševal potnike

Nesreča latala Sukhoi Superjet 100
1/10
Epa
V nesreči ruskega letala je umrlo 40 potnikov in en član posadke.

Od 78 potnikov in članov posadke je v nesreči ruskega potniškega letala preživelo 37 oseb, med njimi tudi pilot. Umrlo je 40 potnikov in en član posadke, poškodovanih je bilo 32 oseb, pet med njimi se jih zdravi v moskovski bolnišnici. 

Član posadke Maksim Moiseev je umrl, medtem ko je reševal potnike v evakuaciji, ki je trajala 55 sekund. Umrl je, medtem ko je poskušal odpreti najbližja vrata v zadnjem delu aviona, ki se jim je približeval požar.

Preživeli potniki so letalo zapustili na zasilnem izhodu.

Natančen vzrok nesreče potniškega letala Suhoj SSJ-100, na katerem je izbruhnil požar in je moralo zasilno pristati na moskovskem letališču Šeremetjevo, še ni znan. Domnevajo, da je za eno najhujših letalskih nesreč v Rusiji v zadnjih letih kriva napaka na motorju. 

Nesreča letala v Moskvi Video pekla Svet Nesreča letala v Moskvi veliko bolj tragična, kot je sprva kazalo

Na socialnih omrežjih so se po nesreči pojavili pretresljivi posnetki iz notranjosti letala, v katerem je vladala panika. Na njih se sliši kričanje, skozi okna se vidi, kako je letalo zajel požar.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.