Svet
8 ogledov

Sežiganja zagotovo ne bo

Terry Jones je zaradi pritiska domače in tuje javnosti opustil sežig Korana. (Fo Žurnal24 main
Pastor Terry Jones se je po prihodu v New York dokončno odpovedal grožnje s sežigom korana, napovedane za 11. september.

"Izvodov korana ne bom sežigal niti danes niti nikoli," naj bi dejal pastor Jones. Kot poroča CNN se je tako odločil zaradi načrtovanega srečanja z imamom newyorške mošeje in vodjo projekta izgradnje islamskega centra v bližini tako imenovane Točke nič ter obnove mošeje Feisalom Abdulom Raufom.

Pastor je ob tem povedal, da je dobil zagotovila, da bodo - če se odpove napovedanemu sežigu koranov – center umaknili. Če je to res, še ni povsem jasno, je pa imam Rauf na takšna vprašanja odgovoril, da se je pripravljen sestati z vsakomur, ki je pripravljen doprinesti svoj del k svetovnemu miru. Kljub temu je dodal, da tovrstnega sestanka v svojem urniku nima.

Pastorjeva hči: „Oče je nor!“
Medtem so nemški mediji poiskali hčerko kontroverznega pastorja Jonesa, 30-letno Emmo Jones, ki živi v Nemčiji. Po pisanju magazina Spiegel je povedala, da je tudi sama očetu poslala elektronsko sporočilo, naj grožnje ne uresniči. Na zaprosilo ji oče ni odgovoril.

Moj oče od svojih namer ne odstopa tako lahko. Mislim, da je znorel,“ je povedala novinarjem. Soočen z zaprosili in apeli iz vsega sveta je pastor včeraj grožnjo umaknil, pri tem pa pribil, da bi se lahko tekom dneva še premislil, v kolikor mu ne bodo omogočili sestanka z muslimanskimi voditelji, ki želijo streljaj od nekdanjih dvojčkov WTC-ja postaviti muslimanski center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.