Svet
8 ogledov

Smrtno nevarna zadrska plaža

Zadar (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Narkomanska odlagališča na plaži v Zadru burijo duhove. V samo desetih dneh so se na igle, ki so jih odvrgli narkomani, napičili trije otroci- eden iz Slovenije.

Starše teh otrok bo še tri mesece strah, ali so njihovi malčki okuženi s HIV-om oziroma hepatitisom. Da so se le v razmaku nekaj dni na igle napičili trije otroci, stari med 8 in 9 let, je potrdil tudi Alan Medić, vodja epidemiološke službe v Zavodu za javno zdravstvo.

V zadnjih 12 letih so na območju Zadra zabeležili 25 tovrstnih nesreč, a niti v enem primeru ni prišlo do okužbe.

Tam so opravili testiranja otrok, ki jih bodo nadaljevali še naslednje tri mesece.

Do nesreče je v vseh treh primerih prišlo na enak način. Prvi izmed ranjenih otrok se je igral na plaži Kalima na Ugljanu, kjer je stopil na iglo med hojo po kamnih. Nekaj dni kasneje je v Zadru na iglo v pesku stopil osemletnik, pred nekaj dnevi pa se je isto zgodilo še tretjemu otroku na plaži Kalima. Po pisanju hrvaških medijev sta dva otroka iz hrvaške, tretji pa je Slovenec.

"Otroci in starši so vznemirjeni zaradi tega, kar se jim je zgodilo. Povedali smo jim, da obstaja le majhna verjetnost okužbe," je rekel Medić.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.