Svet
22 ogledov

Smrtonosno trčenje vlakov

nesreča, vlak, indija
1/15
Žurnal24 main
Reševalci in vojaki iz razdejaneh vagonov vlaka, ki je zaradi sabotaže treščil v tovorni vlak, rešujejo ranjene. Krivdo prevzeli maoisti.

"Vidim trupla, ki so zmečkana pod vlakom,"  prizorišče trčenja potniškega in tovornega vlaka opisuje za BBC novinarka Naresh Jana."Ljudje jokajo, reševalci pa se trudijo, da bi rešili preživele in izvlekli trupla," pripoveduje.

"Moja žena je ujeta v vagonu. Spala sva, ko se je zgodila nesreča," pravi mož pogrešane ženske Sureš Gupta.

Nesreča se je zgodila pozno ponoči po našem času v Zahodni Bengaliji. Potniški vlak je bil namenjen v finančno prestolnico Indije Mumbaj, ko je zaradi napake na tirih, ki naj bi bila posledica eksplozije, zavil na tir, po katerem je vozil tovorni vlak. Ker je bil vlak tudi spalnik, so mnogi potniki v času trčenja spali.

Po najnovejših  podatkih je nesreča terjala vsaj 71 življenj. Številke bodo zagotovo še višje, saj se reševalci še niso prebili do treh zveriženih vagonov.

Maoisti prevzeli odgovornost
"Na kraju nesreče smo našli dva propagandna letaka lokalne maoistične skupine upornikov,"
pravi direktor policije Zahodne  Bengalije Bhupinder Singh. "Na letakih prevzemajo odgovornost za napad," dodaja.

"Videti je, da so odstranili del tirnic. Ali je bilo eksplozivno sredstvo res uporabljeno ali ne, še ni jasno," je za CNN povedal eden izmed policistov. Obstaja možnost, da je do eksplozije prišlo zaradi trčenja vlakov in ne zaradi nameščenega eksploziva.

Sum je takoj padel na maoiste, ker so ta teden razglasili za "črni teden". Prav tako Zahodna Bengalija velja za priljubljeno območje maoistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.