Svet
22 ogledov

Šokantni posnetki prijetja teroristov

Napad v Kumanovu EPA
Streljanje, rafali, krogle, ki letijo na vse strani, policaji na bojnih pozicijah.

Vse to, kakor tudi prijetje napadalcev, je mogoče videti na posnetkih makedonske policije na območju napada teroristične skupine v Kumanovu.

PREBERITE ŠE:

V protiteroristični akciji, ki se je minuli vikend odvijala v naselju Dovo v Kumanovu na severu Makedonije, je umrlo osem makedonskih policistov, 37 jih je bilo ranjenih.


Prestrašeni v Tetovu

Po dogodkih v Kumanovu, so bili prestrašeni tudi prebivalci drugih mest v Makedoniji. Na Tviterju so Makedonci in Albanci razpravljali o preletavanjub helikopterjev nad Tetovim in se spraševali, kaj se dogaja. Albanski mediji so poročali, da makedonska policija izvaja operacijo v Tetovu, česar pa makedonska policija ni potrdila in prebivalcem sporočila, da ni razlogov za paniko.

"Otrokom sem lagal, da streljajo na poroki"

Muhamed, ki živi v Preševu pri Kumanovu, je za 24sata povedal, da je med policijsko operacijo svojima dvema hčerkama, ki sta stari tri in pet let, dejal, da streljajo na poroki. "Bilo je grozno, moji dve hčerki sta bili v popolnem šoku," je dejal. "Zagrabil sem jih in jih odpeljal v kleti. Nismo smeli iz hiše. Siren ni bilo, slišati je bilo le streljanje."

Opustošeno Kumanovo | Avtor: EPA EPA
Otrokom je lagal, da gre za svatbo, saj je tam običaj, da se na svatbi strelja. Niso imeli nobenih informacij, kaj se dogaja, komuniciral je lahko le preko telefona. Pozno popoldan je izvedel, za kaj gre in ko je odšel na ulico, je videl ogromno blindiranih oklepnih vozil in vojske.

Tekom operacije so šokirani prebivalci Kumanova začeli zapuščati mesto. Župan mesta je prebivalce pozval, naj ostanejo mirni in se ne delijo po etični pripadnosti. Situacija je še vedno zelo napeta, četudi so se mnogi že vrnili na svoje porušene domove.

Večje proteste napovedujejo za nedeljo

V Skopju se je včeraj zvečer zbralo več sto privržencev opozicije, ki so se na mirnem protestu poklonili ubitim policistom. S polaganjem rož in sveč je glavna opozicijska stranka SDSM hotela poslati sporočilo miru in pravice. Tako kot udeležencem protivladnih protestov v minulih dneh tudi včeraj policija protestnikom ni dovolila zbiranje pred vladno palačo. Večje proteste napovedujejo za nedeljo.

V spomin žrtvam | Avtor: EPA EPA


V Albaniji se je na stotine aktivistov udeležilo pohoda do poslopja makedonskega veleposlaništva v Albaniji, da bi izkazali solidarnost z Albanci, ki živijo v napadenem in porušenem Kumanovu.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 19:21 12.maj 2015.

    Tako se dela . Oni z terorizmom , vojska pa poruši njihovo četrt ! Samo tako naprej , ruši vse kar je šiptarsko , !

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:42 12.maj 2015.

    In kje je tisti šokanten posnetek???Žurnalovci ne ga srat s takimi pompoznimi naslovi,saj posnete po šokantnosti sploh ne doseže borbo McClane-a v stolpnici Nakatomi,al kaj je že???