Svet
42 ogledov

Srb, ki je pretepel pilota: "Padel je sam"

Pest Profimedias Fotografija je simbolična.
Srbski državljan, ki je v švicarskem Zürichu v lokalu pretepel pilota, ki se je hvalil, da je sodeloval v bombandiranju Srbije, podal izjavo policistom in medijem.

Rade Stančić, srbski državljan, ki mu je v četrtek v enem izmed lokalov v Zürichu zavrela kri, nato pa je pretepel britanskega pilota, ki se je hvalil, da je sodeloval v bombandiranju Srbije, je konec tedna pripotoval v rodno Loznico.

Njegova uradna izjava po napadu je, da je Britanec padel sam. To je povedal tako švicarski policiji kot srbskim medijem. Za slednje je dodal še, da se je v trenutku, ko je pristopil pilotu, ki se je hvalil s sodelovanjem v bombandiranju, spomnil pokojne deklice Milice Rakić.

"Moje hčerke so bile približno njene starosti, ko je umrla. Pogosto sem razmišljal o tem. Spomnil sem se nje, ko sem se približal pilotu in si mislil, da bo zdaj sam videl, kako se bombandira," je srbski državljan povedal tudi za portal Kurir.

Nadaljeval je, da se je nato pilot spotaknil sam, da je padel "tako kot tisti na televiziji, ki pohodi bananin olupek". To je njegova uradna izjava, ki jo je njegov odvetnik prenesel tudi švicarski policiji. Takoj po incidentu je namreč Srb sprva iz lokala pobegnil.

Skrili so ga njegovi prijatelji v Zürichu, nato pa se je vrnil v domovino. Na meji s hrvaško mu je, tako je še povedal Stančić, pristopil hrvaški policist in ga nagovoril: "A ti si tisti. Čestitam ti. Prav si storil."

Rade Stančić naj bi se ta teden vrnil v Zürich, Britanec pa se je medtem tudi že vrnil v svojo domovino. "Težjih poškodb nima. Za zdaj me ni tožil. Moj odvetnik meni, da bom morda moral plačati le denarno kazen."

Srbski državljan je še povedal, da mu sodržavljani izrekajo podporo, izrekajo mu jo tudi priajtelji iz Amerike in Avstralije. Že leta živi v Švici, kjer je bil včasih lastnik diskoteke, danes pa dela v neki drugi privatni firmi in živi mirno družinsko življenje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 23:36 03.april 2017.

    Premlatiti bi ga moral toliko, da bi možakar ostal na invalidskem vozičku in ne bi nikoli več mogel bombardirati otrok!

  • jozicamurn 23:19 03.april 2017.

    Zakaj ga ni še več premlatil do nerazpoznavnosti in do invalidskega vozička, da si zapomne koga je bombardiral, torej svoje kristjane in s tem aktom so pustili isisovce tipa "Božidar DiniĆ vehabiste" v EU.

  • Božidar Dinič 20:00 03.april 2017.

    bilo kuda srbin svuda