Svet
816 ogledov

Študent na medicinski fakulteti ubil eno osebo in tri ranil

Heidelberg streljanje Epa
V današnjem strelskem napadu na univerzi Heidelberg na jugozahodu Nemčije je umrla ena oseba, tri so ranjene, je poročala nemška tiskovna agencija dpa sklicujoč se na varnostne vire. Do napada je prišlo, ko je storilec v eni od predavalnic začel streljati. Po dejanju si je sodil sam.

Strelec, ki naj bi bil študent, je v predavalnici medicinske fakultete, kjer je v času napada potekalo predavanje, začel streljati in pri tem ranil štiri ljudi. Eden od njih je bil v življenjski nevarnosti in je kasneje podlegel poškodbam, še navaja dpa.

Storilec naj bi po dejanju storil samomor. Za zdaj ne kaže, da bi bil napad politično ali versko motiviran. Pri sebi naj bi imel več kosov orožja.

Policija identitete napadalca, ki naj bi deloval sam, za zdaj ni razkrila.

Univerza Heidelberg je bila ustanovljena leta 1386 in velja za najstarejšo nemško univerzo ter eno najstarejših v Evropi. Sestavlja jo več univerzitetnih kampusov, ki se nahajajo v različnih predelih slikovitega mesta Heidelberg z okoli 160.000 prebivalci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • bobubob 18:01 25.januar 2022.

    Ta bodoči strokovnjak medicine ni počakal niti toliko, da bi to počel v zavetju stroke šele po diplomi - tako kot to že desetletja dela nemalo njegovih nesojenih kolegov