Svet
13 ogledov

"To je sedemmilijardti Zemljan"

Vladimir Putin Reuters
Vladimir Putin je obiskal sedemmilijardtega Zemljana. Enega od dveh, ki so ju razglasili v Rusiji.

Boj za naslov sedemmilijardtega Zemljana očitno še ni končan. Ruski premier je pristavil svoj lonček k zgodbi. V Kaliningradu je obiskal dva dni starega Pjotra Nikolajeva, ki se je rodil 31. oktobra dve minuti po polnoči.

"Kako vam je uspelo roditi ravno na sedemmilijardto znamko?" je pred novinarji Putin vprašal presrečno mamico. "Vse je bilo odvisno od njega. Sem običajna mama," mu je odvrnila Jelena Nikolajeva. Putin si dečka ni le ogledal, ampak ga tudi popestoval.

Boj za sedemmilijardto znamko

Združeni narodi letos niso določili države, v kateri se je rodil sedemmilijardti Zemljan, ampak zgolj dan, ko naj bi se to zgodilo. Številne države so se tako pognale v boj za prestižni naziv.

Prvi so kot sedemmilijardto Zemljanko Filipinci razglasili deklico Danico. Njihovemu zgledu so sledili tudi Indijci, Šrilančani in Britanci. V Rusiji pa jim je uspelo to storiti kar dvakrat.

V najvzhodnejši ruski regiji Kamčatki so prepričani, da je to deček Aleksander, ki se je rodil nekaj minut po polnoči, njihov premier pa očitno meni drugače. Predstavniki Združenih narodov so se medtem zavili v molk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.