Svet
7056 ogledov

Tragedija na Pagu: Končno dobre novice!

Oče, ki je na Pagu štiri otroke vrgel skozi okno facebook
Zdravniki so si v borbi za mlado življenje oddahnili.

Stanje najtežje poškodovane deklice z otoka Pag, ki jih je brezčutni oče vrgel skozi okno, se je izboljšalo. Kot poroča 24sata.hr, so jo zdravniki včeraj odklopili iz aparatov, saj kljub hudim poškodbam že lahko samostojno diha. "Vsi smo zelo srečni," je za medij povedal pomočnik direktorja zagrebškega kliničnega centra in primarij Milivoj Novak. 

Sedemletnica bo še kakšen dan ostala na intenzivni terapiji, nato pa jo bodo premestili na enega od navadnih oddelkov. 

Dobre novice v srhljivi zgodbi prihajajo tudi iz Zadra, kjer zdravijo ostale mlade žrtve družinskega nasilja, stare tri, pet in osem let. Tako bodo dva otroka že odpustili iz bolnišnične oskrbe, kmalu pa jim bo sledila še tretja deklica. H komu se bodo zatekle mlade žrtve, ki so odraščale v katastrofalnih družinskih razmerah, še ni jasno. 

Zloraba, otrok Grozljivo Svet V takšnem so živeli otroci na Pagu

Najstarejši hčeri se je ob posredovanju centra uspelo rešiti družinske ječe

V četrtek zjutraj je 54-letni oče enega za drugim vzel v roke svoje štiri speče otroke in jih vrgel z balkona družinske hiše z višine skoraj petih metrov na betonsko dvorišče. Dve deklici in deček so utrpeli hude poškodbe, tretja deklica pa jo je odnesla z milejšimi poškodbami. Pri najtežje poškodovani deklici, ki so jo zdravili v Zagrebu, je smrt preprečilo le hitro posredovanje zdravniške službe. 

Oče in mati otrok sta bila pred dvema letoma obsojena na pogojno kazen zaradi zanemarjanje in psihičnega maltretiranja otroka, najstarejše hčerke iz prvega materinega zakona. Danes 18-letna najstnica je po posredovanju centra za socialno delo zapustila mater in očima in živi samostojno življenje. 

Na zadarskem centru za socialno delo se branijo pred očitki, da niso pomagali otrokom, in trdijo, da so družino intenzivno spremljali že več let. A takšnega dejanja očeta si ni mogel zamisliti nihče. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Vesny Sbt 10:18 03.marec 2019.

    Vem, da to ni tako lahko, ampak takoj otroke k pošteni in ljueči družini.