Svet
24522 ogledov

V takšnem so živeli otroci na Pagu

Zloraba, otrok
Razmere, v kakšrnih so živeli otroci, ki jih je včeraj z blakona prvega nadstropja pometal njihov oče, so grozljive.

Hrvaški portal Index.hr obširno poroča o razmerah, v kakršnih so živeli nesrečni otroci na Pagu, ki jih je včeraj njihov oče pometal z balkona prvega nadstropja družinske hiše.  Portal objavlja fotografije, ki več kot zgovorno pričajo o žalostni usodi otrok.

Na hodniku je Indexova novinarka našla nočne posode, polne človeških izločkov, otroške posteljice so bile brez posteljnine, vsenaokrog pa ogromno krame. V stanovanju sta dve potovalni posteljici, čeprav je najmlajši otrok star že tri leta, deklice pa pet, sedem in osem let. Otroci so preveliki, da bi spali v takšnih posteljicah.

Kot je znano, vsi otroci so, potem ko jih je oče brezčutno pometal skozi balkon, poškodovani, deklica, stara sedem let, je bila danes operirana, njeno stanje je kritično.

Medtem se v hrvaški javnosti zastavlja glasno vprašanje, kako so lahko pristojni dopustili takšno ravnanje z otroki. Vprašanje so novinarji že zastavili pristojnemu Centru za socialno delo; vodja Vesna Barčul se je razjezila nad vprašanjem, kako pogosto so socialni delavci obiskali omenjeno družino.

Povedala je, da "nikoli nič ni nakazovalo na takšen razplet dogodkov in da tako drastičnega, brutalnega, radikalnega ravnanja nihče ni mogel predvideti". Navedla je tudi, da nikoli ni bilo prijavljeno nasilje v tej družini in da so jo socialni delavci obiskovali.

Hrvaška javnost je zgrožena, da pristojni - potem ko so videli, v kakšnem živijo otroci - niso ustrezno ukrepali.

Josip Rođak Še ena hči Svet Nove podrobnosti grozljivke s Paga: Dve deklici še vedno v kritičnem stanju

Fotografije si oglejte v članku v spodnji povezavi.

Hrvaška ministrica za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Nada Murganić je že pred včerajšnjo sejo hrvaške vlade potrdila, da je šlo za nasilje v družini, v kateri so bili neurejeni odnosi.

Kot je dejala, se je družina pred časom preselila v Pag z območja, ki je pod nadzorom socialne službe v Virovitici. Doslej niso imeli podatkov o agresivnosti očeta. Napovedala je, da bodo opravili nujni inšpekcijski nadzor, a da je najbolj pomembno zdravje otrok.

Oče, ki je na Pagu štiri otroke vrgel skozi okno Pag Svet Mati: "Bila sem tam, pa nisem dojela, da meče otroke skozi okno"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.