Svet
9622 ogledov

Preobrat glede invazije Piranskega zaliva

Hrvaški ribiči Goran Kovacic/PIXSELL
Petar Janjić Tromblon je vnovič spremenil načrt glede Piranskega zaliva.

Potem ko se je iztekel ultimat, ki ga je Petar Janjić Tromblon dal hrvaškemu premieru Andreju Plenkoviću in ko je objavil svoj načrt o vplutju v Piranski zaliv, je hrvaški veteran potegnil odločujočo potezo. 

Z Regato za razum, kot jo je poimenoval Tromblon, ne bo nič. "Ne morem več. Bolan sem. Hrvaški sem dal vse, kar sem lahko, več pa ne morem. Ne želim se več pogovarjati z mediji, ne morem brati komentarjev. Poglejte, imam dva mladoletna sinova in onadva vidita vse, kar pišejo v komentarjih o meni. Želel sem ravnati častno in pošteno, a zdaj se umikam," je Tromblon pojasnil za Index.hr.

Hrvaški ribiči in hrvaška policija Ultimat Svet Znan načrt akcije hrvaških plovil v Piranski zaliv

Regata za razum Piranski zaliv - Savudrijska vala bi se morala odviti 3. februarja. Ladje - napovedoval je, da jih bo okrog sto - naj bi izplule do "mednarodno priznane morske meje med Hrvaško in Slovenijo". Sredi Piranskega zaliva naj bi spustili v morje vence za vse umrle in pogrešane hrvaške vojake. Na plovilih naj bi imeli minuto molka, nato pa naj bi se oglasile ladijske sirene. V Piranskem zalivu naj bi se zadržali približno uro, nato pa se vrnili v Umag.

Piranski zaliv Mejno vprašanje Svet Tromblon ne odstopa, v Piran bo pripeljal ladje

Tromblon je poudarjal, da gre za mirno akcijo, a hkrati opozoril slovensko policijo, naj jih ne ovira pri izražanju časti umrlim hrvaškim vojakom. 

Marjan Šarec Slovenija Šarec: Slovenija in Hrvaška sta zašli v slepo ulico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
Sorodne novice