Svet
4 ogledov

Truplo našli v hiši

Požar v Koloradu Reuters
Najhujši požar v zgodovini Kolorada zahteval smrtno žrtev.

Zoglenelo truplo so našli v Colorado Springsu v neki hiši, kjer naj bi pogrešali dve osebi. Največji požar v zgodovini te ameriške zvezne države je doslej uničil že okoli 350 hiš, evakuirati so morali več kot 36 tisoč ljudi.

Stroški gašenja so že dosegli 3,2 milijona dolarjev, pod nadzorom pa imajo le okoli 15 odstotkov požara.

Ameriški predsednik Barack Obama je Kolorado že razglasil za območje velike katastrofe, kar pomeni, da bodo lahko dobili zvezno pomoč.

Življenja so ogrožena, politiki pa se prepirajo

Obama bo to območje danes tudi obiskal, napoved njegovega obiska pa je sprožila politične prepire.

Nekdanji republikanski guverner Kolorada Bill Owens je Obami namreč obisk odsvetoval in spomnil, da ga je tudi predsedniku Georgeu Bushu v času podobnega požara leta 2002.
Owens pravi, da bo Obamov obisk zablokiral avtocesto in odvrnil pozornost gasilcev od pomembnega dela. Sedanji demokratski guverner države John Hickenlooper obtožbe zavrača in trdi, da bodo prizadeti prebivalci hvaležni za predsednikov obisk.

"Ne gre za politiko. To so stvari, ki jih predsednik pač mora početi," je dejal guverner. Tudi župan Colorado Springsa Bach je zagotovil, da Obamov obisk zelo ceni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.