Svet
5013 ogledov

Truplo Navalnega vendarle v rokah družine

Aleksej Navalni smrt Epa Prizor s shoda v Sofiji po smrti Alekseja Navalnega.
Več kot teden dni po smrti ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega v zaporniški koloniji so njegovo truplo vendarle izročili materi Ljudmili Navalni, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila tiskovna predstavnica politika Kira Jarmiš. Kdaj bo potekal pogreb, za zdaj še ni znano.

"Telo Alekseja Navalnega je bilo predano njegovi materi. Hvala vsem, ki ste to zahtevali skupaj z nami," je na omrežju X zapisala Jarmiš.

Glede pogreba zaenkrat ni znano še nič. "Ne vemo, ali bodo oblasti dovolile, da se zgodi tako, kot si želi družina in si Aleksej zasluži," je sporočila Jarmiš. Ljudmila Navalna je namreč zahtevala javni pogreb, da bi se ga lahko udeležili tudi podporniki, ne samo svojci.

Navalni je umrl prejšnji teden med prestajanjem 19-letne kazni v zaporu na skrajnem severu Rusije. Vzrok njegove smrti uradno še ni znan. Številne zahodne države pa odgovornost za njegovo smrt pripisujejo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Družina in podporniki Navalnega so že več dni pozivali Moskvo, naj jim izroči truplo, da bi ga lahko pokopali. Ljudmila Navalna pa je v četrtek tudi sporočila, da so ji oblasti dovolile videti sinove posmrtne ostanke, a ji ga niso izročile. Ob tem jih je obtožila, da jo skušajo prisiliti, naj sina pokoplje na skrivaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 12:15 26.februar 2024.

    Samo za: https://insajder.com/svet/sokanten-preobrat-za-zahod-sef-ukrajinske-obvescevalne-sluzbe-sporocil-navalni-je-umrl-naravne

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 01:26 25.februar 2024.

    https://www.youtube.com/watch?v=Yba-LJ8clgc

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 18:28 24.februar 2024.

    Morali bi narediti kot Američani z Bin Ladnom...Tako pa bodo še problemi, razen, če ga bodo le pokopali in "mirna Bosna"...