Svet
12 ogledov

V Benetkah odpirajo ruski center

Benetke Žurnal24 main
V Benetkah marca odpirajo Center ruske kulture in umetnosti. Benetke bodo s centrom dobile pomembno oporišče ruske kulture, pravi žena ruskega predsednika.

V Benetkah bodo marca odprli Center ruske kulture in umetnosti. Kot je ob tem povedala žena ruskega predsednika Svetlana Medvedjeva, bodo Benetke s centrom dobile pomembno oporišče ruske kulture.

Center bo ustanovljen s sredstvi iz sklada za socialne in kulturne iniciative, ki ga vodi Medvedjeva, in to ravno v letu, ki sta ga Italija in Rusija določili za leto izmenjave kulturnih tradicij.

Benetke so po besedah Medvedjeve neločljivo povezane s pomembnima ruskima umetnikoma Igorjem Stravinskim in Josifom Brodskim. Na srečanju z italijansko ministrico za izobraževanje Mario Stello Gelminije je spomnila, da sklad za socialne in kulturne iniciative v maju in decembru prireja festival ruske kulture v mestu Bari.

Medvedjeva upa, da bodo aktivnosti v sklopu letošnjega Leta ruske kulture in jezika Italijanom približale rusko tradicijo in umetnost. V zgoščenem programu se bodo med letom italijanskemu občinstvu predstavili vodilni ruski muzeji, gledališča in glasbeniki. Posebnega pomena bo Mednarodni študentski forum, ki bo promoviral konsolidacijo dobre tradicije dialoga med nadarjenimi mladimi iz obeh držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.