Svet
484 ogledov

V Italiji prijeli pripadnika Islamske države

Italijanska policija EPA
Prijeli so ga na podlagi mednarodnega naloga za prijetje.

Policija je danes na rimskem letališču Fiumicino aretirala domnevnega pripadnika džihadistične skupine Islamska država (IS), so sporočili italijanski organi pregona. 32-letni osumljenec je tadžikistanski državljan, ki naj bi se leta 2014 v Siriji boril na strani IS, poročajo tuje tiskovne agencije.

Moški je v Rim priletel iz nizozemskega Eindhovna, italijanska policija pa ga je prijela na poti do letališke železniške postaje. S seboj naj bi imel več ponarejenih potnih listov, med drugim uzbekistanskega, kazahstanskega, kirgiškega in ukrajinskega.

Aretacija naj bi bila rezultat okrepljene pripravljenosti italijanskih oblasti in drugih ukrepov v luči povečane nevarnosti terorističnih napadov. Po besedah italijanskega notranjega ministra Mattea Piantedosija so organi pregona glede prihoda 32-letnika v Italijo prejeli namig iz tujine.

Aretirali so ga na podlagi mednarodnega naloga za prijetje, a ni znano, katera država ga je izdala. Preiskovalci poskušajo ugotoviti, zakaj je moški sploh pripotoval v Rim in ali ga podpira mreža islamistov v Italiji.

Italija je konec marca po smrtonosnem strelskem napadu v koncertni dvorani Crocus v predmestju Moskve, za katerega je odgovornost prevzela IS, poostrila protiteroristični nadzor v državi. Pred tem je varnostne ukrepe zaostrila že po zadnjem izbruhu sovražnostih med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas oktobra lani.

Policijski avto kia sportage saj ni res, pa je Slovenija 89-letnico zaradi dogodka v Sežani iskal Interpol Radar Sprememba Svet Novo glede kazni iz Italije, ki jih dobivajo tudi Slovenci

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 20:11 08.april 2024.

    DomoBranko bo rabil sveže plenice. Islamisti so posebni migranti !