Svet
29 ogledov

V Peruju stoji 37-metrski kip Jezusa

Jezus Kristus, kip, Peru
1/11
Reuters
V Limi so slovesno odkrili enega največjih kipov Jezusa na svetu, čeprav je njegova postavitev sprožala številne polemike med prebivalci, arhitekti, nasprotovali so ji tudi v mestni hiši. Perujski predsednik pa je prepričan, da bo kip blagoslovil in ščitil prestolnico Limo.

Sedemintrideset metrov visok kip, ki so ga poimenovali "Cristo del Pacifico" (Pacifiški Kristus) so gradili v Braziliji, zaradi gradnje pa so predsednika Alana Garcio bombardirali z vseh strani.

Županja Lime Susana Villaran je dejala, da gre za "plastično kopijo" Jezusovega kipa v Riu de Janeiru, arhitekti dvomijo v gradbena pravila, zgodovinarji pa se ne strinjajo, da je postavljen na območju, kjer je v 19. stoletju potekala bitka med Perujem in Čilom.

Na Facebooku je bilo proti postavitvi kipa ustanovljenih več skupin, ki so predlagale šaljiva imena za Pacifiškega Kristusa. Tuji mediji poročajo še, da naj bi po neki raziskavi izgradnjo kipa podprlo 51 odstotkov prebivalcev Lime, 37 odstotkov pa naj bi ji nasprotovalo.

Predsednik, ki je za gradnjo kipa osebno prispeval sto tisoč perujskih solov, približno 25 tisoč evrov, je na odprtju dejal, da bo velikanska podoba Kristusa "blagoslovila in ščitila Limo".

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:54 01.julij 2011.

    to ni še nič,v Argentini stoji 74 metrski kip velikega bančnika El Bajukota,rešitelja Slovencev po volitvah!!

  • Medo Lepej 21:01 01.julij 2011.

    Tale predsednik je pa en resnični idiot.... Če se mu kljub temu, da je na visokem položaju in ima v rokah precej moči, ni posvetilo bistvo vere, potem bi bilo bolje, da naredi samomor