Svet
12 ogledov

V Srbiji so se spet tresla tla

Zaradi potresov bodo morali po zadnjih ocenah porušiti 86 objektov. Žurnal24 main
V srbskem mestu Kraljevo so se spet tresla tla. Tokrat ni bil nihče poškodovan, oblasti pa so zabeležile le manjšo materialno škodo.

V četrtek okoli desete ure zvečer je območje mesta Kraljevo stresel potres z močjo 4,4. Potresu sta sledila še dva manjša z magnitudama 3,0 in 4,3. Epicenter potresa je bil osem kilometrov zahodno od Kraljeva, čutili pa so ga tudi prebivalci Čačka in Vrnjačke Banje. V potresu ni bil nihče poškodovan, srbske oblasti pa poročajo le o manjši materialni škodi.  

Čeprav je trajalo le nekaj sekund, je novo tresenje tal prestrašilo prebivalce Kraljeva, ki so panično bežali s svojih domov. V sredo je namreč Kraljevo stresel potres, ki je zahteval dve življenji, več deset ljudi pa je bilo ranjenih. Potres je povzročil škodo na najmanj 4000 objektih, v sredo pa so razglasili izredne razmere.

Ni razloga za paniko
Direktorica srbskega seizmološkega zavoda Slavica Radovanović je v četrtek zvečer po novem potresu povedala, da gre za popotresno tresenje tal in da se bo stanje umirilo. Dejala je še, da meščani Kraljeva nimajo razloga za paniko, in jim svetovala, naj se vrnejo v svoje domove.  

Mesto Kraljevo, ki leži ob reki Ibar, ima slabih 60 tisoč prebivalcev, občina Kraljevo pa 120 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.