Svet
3154 ogledov

V Vatikanu poudarjajo, da ni razloga za skrb

papež Frančišek Profimedia
V Vatikanu vztrajajo, da posebnega razloga za skrb glede zdravja 87-letnega papeža ni in da je bila petkova odpoved zgolj previdnostni ukrep.

Papež Frančišek je v soboto zvečer v velikonočni vigiliji v baziliki svetega Petra opozoril na "vse težnje po miru, ki jih je razbila krutost sovraštva in silovitost vojne". Pridigo pred 6000 verniki je vodil po tem, ko se v petek ni udeležil križevega pota v rimskem Koloseju, kar je znova sprožilo ugibanja glede njegovega zdravstvenega stanja.

Čeprav je papež v petek v zadnjem hipu odpovedal udeležbo na križevem potu, so v Vatikanu zagotovili, da bo vodil velikonočno vigilijo, danes pa velikonočno bogoslužje, po katerem bo podelil blagoslov mestu in svetu (urbi et orbi).

V desetminutni pridigi je papež govoril o vojni in miru, a tudi o "zidovih sebičnosti in ravnodušnosti", navajajo tuje tiskovne agencije.

V Vatikanu vztrajajo, da posebnega razloga za skrb glede zdravja 87-letnega papeža ni in da je bila petkova odpoved zgolj previdnostni ukrep.

Kristjani danes praznujejo svoj največji praznik - veliko noč, s katero se spominjajo Jezusovega vstajenja od mrtvih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 11:01 01.april 2024.

    Ko ga jebe ! Ko bo vrgel iz Cerkve 0 Poljskih politikov , se naj pa oglaša ! A je vojna v UA končana ? Neki se več ne hvalte z uspehi UA ! Živela Rusija in Putin !

  • Ender3 15:11 31.marec 2024.

    Trenutni papež je faca. Najboljši v zgodovini Vatikana.

  • ico8 10:05 31.marec 2024.

    Na konec tega rdecega hinavca, cakam prav tako kot na golobji zadnji polet iz gorecega kurnika!