Svet
5218 ogledov

Visela čez balkon, grozil ji je, da jo bo vrgel iz 15. nadstropja

nasilje Profimedia
Fitnes trener pretepel in posilil dekle, vanjo metal steklenice, jo poškropil s solzivcem.

Marko Lončar je na velikogoriškem okrožnem sodišču priznal krivdo za vse grozote, ki jih je v treh letih in pol skupnega življenja prizadejal svoji tedanji izbranki, in sicer posilstvo, nasilje v družini in tri kazniva dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, piše Index.hr.

Lončar je na sodišču priznal krivdo v celoti. "Za vse mi je zelo žal," se je pokesal. "Še posebej zato, ker se je oškodovanka počutila tako, kot je opisala v svojem pričanju. Potrudil se bom, da se kaj takega v prihodnje nikoli ne ponovi," je v zagovoru pred sodnim senatom še povedal obtoženi Lončar, ki je bil obsojen na pet leta zapora. Na sodišče se je obrnil s prošnjo, da ga čim prej pošljejo na prestajanje kazni, še preden postane sodba pravnomočna. 

nasilje, ženske | Avtor: Profmedia Profmedia

Lončar je od konca leta 2019 pa do 8. februarja lani izvajal fizično in psihično nasilje nad svojim dekletom. V enem primeru je med vožnjo z avtomobilom z njeno glavo udaril ob steklo, ker "zaradi nje ni videl prometa". Pogosto jo je oklofutal, udaril, jo z nohti praskal po glavi in telesu. 

Razloge za prepir je našel v vsaki malenkosti. V enem od primerov je med nakupovanjem vanjo vrgel plastenko pijače, grozil ji je, da jo bo vrgel iz 15. nadstropja nebotičnika, pred tem naj bi jo več dni imel zaprto v sobi brez hrane in vode. Nekoč jo je zgrabil za vrat in jo dvignil čez balkonsko ograjo, tako da je prestrašeno dekle za nekaj sekund obviselo v zraku. Kot je razvidno iz sodbe, jo je sredi leta 2020 posilil.

Ko mu je rekla, da ga zapušča in začela zbirati svoje stvari, je vzel solzivec in jo poškropil po obrazu. Uspelo ji je pobegniti in se zateči k staršem. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • mojglas 05:26 16.februar 2024.

    Sigurno mu je žal ja....čez štiri leta ko pride ven pa boste poročali da je umrla ta ženska ali pa že prej...nasilnezu ni nič žal, najbolj hudo mu je da more bit zaradi ženske v zaporu kar pa mu v ...prikaži več glavi se dodatno vre...