Svet
9 ogledov

Vohunili po spletnih igrah

World of Warcraft je v igračarskem svetu postala ena od najbolj priljubljenih ig Žurnal24 main
Nova razkritja, kje vse je še vohunila ameriška NSA.

Zakladnica informacij nekdanjega analitika ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA) Edwarda Snowdena je, kot kaže, brezmejna, kot je brezmejna domišljija njegovih nekdanjih vohunskih kolegov, saj je britanski Guardian nedavno objavil novico, da so agenti NSA iskali teroriste celo prek spletnih videoiger.

Nekdo pri NSA je leta 2008 dobil izvirno zamisel, da spletne igre pomenijo "komunikacijsko mrežo, bogato s tarčami". Teroristi naj bi se po svetu prijavili na igre, kakršna je World of Warcraft, ter se med virtualnim pobijanjem teh in drugih spak pogovarjali o morebitnih novih napadih.

Ameriški in britanski spletni Jamesi Bondi sicer niso nikogar ujeli, a so v igrah neznansko uživali. Celo do te mere, da so morali obveščevalci v ZDA ustanoviti posebno skupino za nadzor nad temi vohuni igralci, ker so si skakali v zelje in vohunili drug za drugim.

Komentarjev 1
  • erikkk 18:47 10.december 2013.

    kmalu pa bom še po stanovanju moral kontrolirat če ni kje kakšna kamera ali mikrofon...hmm v sprejemnikih za digitalno TV mogoče ... ki so nam jo tako vneto vsiljevali