Svet
73 ogledov

Vprašala naj bi ga: Zakaj si še živ?

Umor triletnika v Puli Duško Marušiš/PIXSELL
Hrvaško še vedno pretresa umor 3-letnega dečka iz Pulja, ki ga je umorila lastna mama. Dečka so včeraj pokopali, medtem pa curljajo nove podrobnosti, kako so na celi črti zatajile pristojne službe.

Umor 3-letnega dečka v Pulju. Njegova mama Chiara Pašić, ki je dečka s pomoč najstnice, ki ga je pazila, umorila, njegovo truplo odvrgla v morje, nato pa prijavila njegovo domnevno izginotje, so iz policijskega pridržanja včeraj prepeljali v zdravstveno institucijo znotraj hrvaških zaporov. Dečkovo truplo so včeraj v Veliki Kladuši pokopali, policija, pristojno ministrstvo in inšpekcijske službe pa še vedno opravljajo preiskave.

Chiara Pašić | Avtor: Pixsell Pixsell
Ne jenjajo niti govorice o grozljivem primeru; včeraj je za medije med drugim govoril eden izmed občanov Pulja, ki je izpostavil, da so bile pristojnim na puljskem centru za socialno delo dobro poznane okoliščine, v katerih je bival nesrečni deček ter da je bila njegova mama popolnoma nesposobna za vzgojo otroka. "Trpi zaradi osebnostne motnje, poleg tega se je ukvarjala s prostitucijo," je med drugim povedal za hrvaško oddajo Preverjeno.

Dečkova babica Rita Rojnić, mama njegove matere, je medtem potrdila, da ima dokumente, ki dokazujejo, da je bil Center za socialno delo v Pulju seznanjen z zdravstvenim stanjem njene hčerke, a da ni ukrepal. Tudi dečkova teta Kadifa Pašić, polsestra njegovega očeta, je včeraj poudarila, da dečkova mama nikakor ni mogla vzgajati otroka.

Med drugim je izpostavila, da je bil tudi odnos fantkovih staršev, težak, da je posredovala tudi policija. "Chiara je varala mojega brata. Enkrat jo je zatekel z drugim moškim v hiši. Pretepel je oba, potem pa se je šel prijaviti na policijo. Priprli so ga in obsodili." Zaporno kazen v dobi dobrih treh let prestaja zaradi nasilništva; pretepal se je tudi z drugimi ljudmi, pri čemer naj ne bi poznal milosti, v reportaži s pogreba piše Jutarnji list. Dodaja, da v Veliki kladuši, kjer se ljudje še dobro spominjajo zadnje vojne, tako žalostnega pogreba ne pomnijo.

Dečkova teta Kadifa Pašić je po pogrebu povedala še, da je deček, ko je s svojim očetom govoril prek telefona, potožil, da ga mama tepe. Oče, ki ga je zaskrbelo za dobrobit sina, je prosil svojo sestro, naj gre ponj in ga pripelje v Veliko Kladušo. "To sem tudi nameravala storiti, a čez nekaj dni. Žal je bilo prepozno. Slišala sem, da naj bi fantku dajala piti alkohol, ga zastrupljala s tabletami in ga spraševala, zakaj še živi."

Pogreb 3-letnika v Veliki Kladuši | Avtor: Pixsell Pixsell


Za dečkove težave naj bi vedel tudi pristojni center za socialno delo v Bosni in Hercegovini, a ukrepal ni nihče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • maresem 14:08 02.junij 2017.

    Crkuj prasica morilska, crkuj in cvri se v peklu.